Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), arıza bildirim hattı olan 185 Çağrı Merkezi’ni kamuoyuna tanıttı.

Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların su ve kanalizasyon alanında karşılaştığı problemlerde bildirimde bulunduğu 185 Çağrı merkezini yeniledi. Revizyon kapsamında 185 Çağrı Merkezi tek merkezde toplanarak ekip genişletilmesi yapıldı. Ayrıca arıza bildiriminin kayıt altına alınıp; arızaya müdahale işlemlerinde kullanılan teknolojik donanımda da iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, basın toplantısı düzenleyerek ALO 185 Çağrı Merkezini basına tanıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altunok, “Vatandaşların su arıza, kanalizasyon arıza, kaçak su ihbarı, su kirliliği gibi KASKİ Genel Müdürlüğü'nün yetki alanında olan işlerle ilgili bildirimlerini yapabildiği 185 Çağrı merkezinde revizyona gidildi. 185 Çağrı Merkezi, KASKİ kurulduğunda dört personelle sadece Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin merkez mahallelerine hizmet vermekteydi. Gerek hizmet verilen bina gerekse teknik altyapı yetersizdi. Herhangi bir ses veya arıza kaydı tutulmamaktaydı” dedi. 185 Çağrı Merkezi yenilenmeden önce gelen bildirimlerin telsiz veya telefon aracılığıyla ekiplere bildirildiğini bu durumun da takibi zorlaştırdığını belirterek şöyle konuştu: “Vatandaşlar arızanın ahvali ile ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmak istediğinde sorun yaşamaktaydılar. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle KASKİ Genel Müdürlüğünün faaliyete geçmesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde yeniliklere başlandı. Özellikle 185 Çağrı Merkezi tek merkezde toplanarak; tüm ilçelere hizmet veren bir yapı haline geldi. Personel sayısının yetersiz olmasından dolayı personel takviyesi yapıldı. Tüm personele iletişim ve diksiyon eğitimi verildi. Teknik altyapı oluşturuldu. Bu kapsamda bilgisayar, donanımlı telefonlar, ergonomik çalışma masaları ve nezih bir çalışma ortamı oluşturuldu. Çalışmaların takibi açısından tüm görüşmeler kayıt altına alınmaya başlandı.”

Arıza bildiriminde WhatsApp devrimi!

Vatandaşların arıza bildirimlerini; 185 Çağrı Merkezini arayarak, maraskaski.gov.tr web adresinden Online başvuru kayıt formunu doldurarak veya WhatsApp arıza bildirim hattı aracılığıyla yapabileceklerini kaydeden Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürü Altunok, arıza bildirimlerinde teknolojinin bütün imkânlarından faydalandıklarını ifade etti. Altunok, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşların başvurularını takip etmesi amacıyla SMS sistemi ile takip numarası gönderilmeye başlandı. Vatandaşlar, bu takip numarasıyla başvurularını 185 Çağrı Merkezi KASKİ'nin web sitesi ve Android uygulamasıyla takibini yapar hale geldi. Ayrıca faaliyete geçen WhatsApp hattı aracılığıyla da vatandaşlar arıza bildirimlerini görüntülü olarak yapabilmektedirler. Şu anda 185 Çağrı merkezinde santralde iki personel, ilçelerdeki koordinasyonu sağlayan iki personel, 185 Çağrı merkezinde 9 personel olmak üzere; 13 personelle hizmet vermekteyiz.” Vatandaşların, 185 Çağrı Merkezini araması durumunda tüm görüşmelerin kayıt altına alındığını dile getiren KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, KASKİ’nin işleyişi hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu: “185 operatörü müracaatı kaydeder, arayan kişiye müracaat takip numarası SMS ile bildirilir. İlçe koordinasyonu sağlayan personel, müracaatı ilgili saha ekiplerinin çağrı cihazına bildirir. Ekipler en kısa sürede arıza bölgesine intikal edip güvenlik önlemlerini aldıktan sonra gerekli çalışmalar başlatılır. Çalışmanın tamamlanmasının ardından saha ekipleri arızanın tamamlandığına dair 185 Çağrı Merkezine bilgi verir. Arıza, sistem üzerinden kapatılıp vatandaşa arızanın giderildiğini dair SMS ile bilgi mesajı gönderilir.”

77 bin arızaya müdahale yüzde 98 memnuniyet!

Kahramanmaraş’ta KASKİ’nin kuruluşundan günümüze 77 bin arızaya müdahale edildiğini aktaran Altunok, giderilen arızalar kapsamında yapılan memnuniyet anketinden yüzde 98 oranında memnuniyetin söz konusu olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “KASKİ'nin kuruluşundan sonra 185 Çağrı Merkezimize gelen başvurular neticesinde, 77 bin adet arızaya müdahale edildi. Yapılan başvurular içinden yüzde 15 oranında rastgele seçim yapılarak vatandaşlara arızanın işleyiş süreci hakkında memnuniyet anketi yapıldı. Yapılan anketler neticesinde ise yüzde 98 oranında memnuniyet söz konusu…” Altunok, basın açıklamasının ardından 185 Çağrı Merkezi’ne gelen telefonlardan bir kaçını cevaplandırarak arıza kaydı oluşturdu. Arızası giderilen bir vatandaşı da rastgele arayarak memnuniyet anketi yaptı. Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı hizmetlerle hem vatandaşların hem de basının beğenisini kazandı.

Basın toplantısının ardından Filozof Medya Prodüksiyon Ajans tarafından hazırlanan 185 Çağrı Merkezi tanıtım filmi yayınlandı.

 

Editör: Haber Merkezi