AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ 20. Bölge Müdürlüğünce ihale edilen "Kaşanlı Göleti ve Sulaması Yapım İşinin" sözleşmesinin imzalandığı müjdesini verdi.
Başkan Türkkahraman sözleşmenin Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ve yüklenici firma temsilcisi arasında imzalandığını belirterek, Kaşanlı Göleti Sulaması ile 7 bin dönüm dekar tarım alanına sulama suyu verileceğini söyledi.
Kaşanlı Göleti ile Kaşanlı ve Buget Mahalleleri arasında kalan yaklaşık 7 bin dekar arazide sulu tarıma geçileceğini ifade eden Başkan Türkkahraman, " 21 Aralık 2016 tarihinde ihale edilen Kahramanmaraş-Andırın Yeniköy ve Kirazlı, Afşin Kaşanlı Göletleri ve Sulamaları Proje Yapımı İşi'nin sözleşmesi DSİ 20. Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ile yüklenici firma arasında 23 Mart 2017 tarihinde imzalanmıştır. Gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki göletlerimizin gövde yüksekliği sırası ile 39 metre, 33 metre ve Afşin'e yapılacak Kaşanlı Göleti'nin gövde yüksekliği 32 metredir. Projenin tamamlanmasıyla; Kahramanmaraş ili, Afşin ve Andırın ilçelerine ait 11 bin 530 dekar arazi basınçlı borulu şebeke vasıtasıyla sulanacak. Proje alanlarında tarımsal faaliyetlerden dolayı toplam yıllık yaklaşık 5 milyon 542 bin 635  lira net gelir artışı ve 2 bin 330 Kişiye istihdam sağlayacaktır. Hizmetlerin Afşin'imize gelmesinde emekleri geçen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mehmet İlker Çitil ve Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak'a, AK Parti Milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi