İş Bankası Afşin Şubesi tarafından “Karneni Göster Kitabını Al" kampanyası kapsamında öğrencilere karne hediyesi olarak kitap verilecek.

Türkiye İş Bankası 2007-2008 eğitim öğretim yılı sonunda başlattığı Karneni Göster, Kitabını Al kampanyasını, bu yıl 10. kez gerçekleştiriyor. 1 milyon öğrenciye bu yıl karne hediyesi olarak Astronotlar Üşür Mü? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabını hediye edecek.

İş Bankası Afşin Şubesi de kampanya kapsamında son okul zilinin çalmasının ardından yaz tatiline girecek olan ilk ve orta öğretim öğrencisine kitap armağan edecek. Öğrenciler, hediye kitaplarını tüm İş Bankası şubelerinden alabilecek.

İş Bankası Afşin Şube Müdürü Cem Erbaşlı, bu yıl 10'uncusu yapılan kampanya ile çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini ve nitelikli kitaplarla buluşmasının hedeflendiğini söyledi.

Öğrencilerin karne sevincine ortak olacaklarını belirten Erbaşlı, “ İlçemizdeki öğrencilerimiz karnelerini almaya hazırlanıyor. İş Bankası olarak öğrencilerimizin keyifli ve öğretici bir yaz tatili geçirmelerini düşünüyoruz ve bu kapsamda kitabı çocuklarla buluşturmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yılki kitabımız Astronotlar Üşür Mü? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı... Çocuklarımızın bu kitapta yer alan bitkiler, hayvanlar, dinozorlar, insan bedeni, beyin, DNA, resim, müzik, bilim ve teknoloji, atom, enerji, tıp, tesadüfü buluşlar gibi birçok alandaki ilginç bilgilerle hayal dünyalarını geliştireceklerini düşünüyoruz" dedi.

Kitaptaki İlginç Bilgiler
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Röntgen 1895'te Alman fizikçi Wilhelm Röntgen, katot ışınlarıyla deneyler yaparken, karşı duvardaki floresan panonun ışıdığını fark etti.
Hâlbuki pano ile ışın yayıcı arasında kalın bir örtü vardı. Buradan yola çıkarak röntgen filmini keşfetti. İlk elde ettiği görüntülerden biri eşinin yüzüklü eli oldu.
http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Teflon 1938'de Roy Plunkett, buzdolabı gazları üzerine çalışıyordu. Önceki akşam metal kaplara koyup soğuttuğu bir gazı kullanacaktı. Kabın ağzını açınca, hiç gaz çıkmadığını gördü. Kabı ters çevirdiğinde içinden kaygan bir toz döküldü. Araştırmalarda bu maddenin yapışmadığı ve ısıya dayanıklı olduğu ortaya çıktı.

10: Kampanya ile çocuklara 10 yılda 12 milyonu aşkın kitap hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi