Asitane Vakfı tarafından hazırlanan "İlmek ilmek sevgimizi dokuduk projesi" kapsamında örülen atkı ve bereler, Afşin’deki Suriyeli çocuklara dağıtıldı. 

Asitane Vakfı Başkanı Hasibe Turan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun da şapka örerek destek verdiği, "İlmek ilmek sevgimizi dokuduk projesi" kapsamında Afşin'e geldi.

Afşinli ev hanımlarının "İlmek ilmek sevgimizi dokuduk projesi" kapsamında ellerinde ördükleri atkı ve bereler Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 200 Suriyeli öğrenciye dağıtıldı.

“İlmek ilmek sevgimizi dokuduk” projesine kardeşlik ve barış adına başladıklarını söyleyen Vakıf Başkanı Turan, “ Ülkemiz çok kritik süreçleri yaşadı. Özellikle 7 Haziran’dan sonra Güneydoğu’da yaşanan acı olaylardan sonra biz kadınlar olarak, anneler olarak buradaki zor duruma nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Vakıf olarak, sevgimizi dokuduk ilmek ilmek başlığı altında bir çalışma başlattık” dedi.

- “Her ilmek, sevgi ve barış adına atıldı”

1 ay içerisinde oluşan yardım harekatının bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediklerini belirten Turan, “ Şuanda evinde oturan bütün bayanlarımızdan bu projeye destek olmalarını bekliyoruz. Bu topraklar ve üzerinde yaşayan bütün insanlar çok değerli. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz hepside bizler için çok değerli. O yüzden biz kadınlara ve annelere çok büyük sorumluluklar düşüyor”

- Afşinli ev hanımlarından barış kampanyasına, bin atkı ve bereyle destek

Proje kapsamında Kahramanmaraş’a 10 bin bere ve atkı getirdiklerini ifade eden Turan, “ İstanbul’da projeye destek veren ev hanımlarımız tarafından hazırlanan atkı ve berelerin dağıtımını Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdik. Afşin’de ben ayrı bir sevinç yaşadım. Afşin’de dağıtılmak üzere kaç bere ve atkı getirelim diye aradığımızda hiç getirmeyin, gerek yok denildi. İlçemizdeki ev hanımlarımız kampanyamıza destek için 1000 adet atkı ve bere ördüklerini öğrendim. Afşin’de dağıtılan bu bere ve atkılar ilçemizdeki ev hanımlarımızın alın teri, sevgisi ve emeklerinden oluştu. Bu barış hareketinin tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan bere, Aile ve Sosyal Politikar Bakanımız Sema Ramazanoğlu’nun da projeye destek için atkı ördüğünü aktaran Turan, “Barış için atlan ilmeklerin sayısı inşallah milyonlara ulaşır ve dünyada yaşanan bütün savaşlar son bulur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Suriyeli sığınmacılara desteklerinden dolayı Vakıf Başkanı Turan'a ve Afşin'deki ev hanımlarına teşekkür etti.

Yardımın, bu kış günü kendilerinin ve çocukların içini ısıttığını dile getiren İlçe Kaymakam Budan, “ Sadece devlet eliyle yapılacak yardımların bu işin istenildiği sonuca ulaşması belki zordu. Ama özellikle şuan örneğini gördüğümüz Sivil Toplum Örgütlerimizin ve bizzat vatandaşlarımızın sosyal duyarlılıklarına çok teşekkür ediyoruz. Bizde devlet imkanlarımızla, devletimizin verdiği imkanlarla çeşitli yardım malzemelerini bizler dağıtmaktayız. Bu bölgemizde birçok Suriyeli vatandaşlarımız var. Biz onlara ayrı bir ensar duygusuyla evlerimizde veya mahallelerimizde misafir etmekteyiz. Afşin'deki çoğu vatandaşımız bizlerin haberi olmadan dahi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını büyük bir duyarlılıkla çözüyorlar. Bugün sadece küçük bir yardıma belki vesile olacağız. Asıl hedef bu yardımların devamının sürekli olması ve nihaiyi hedefte inşallah bu vatandaşımızın kendi öz yurtlarında doğru, düzgün ve huzurlu bir şekilde yaşamalarıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve Asitane Vakfı Başkanı Başkanı Hasibe Turan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri atkı ve bereleri Suriyeli öğrencilere dağıttı. 





Editör: Haber Merkezi