AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Afşin ve bölge halkının yıllardır beklediği Karakuz Barajı ve Binboğa Gölet'inin ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Afşin'deki verimli tarım arazilerinin sulanması sağlayacak baraj ve gölet projelerinin hizmete girmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Karakuz Barajı ve Binboğa Gölet'inin projesinin bitirilerek ihale aşamasına geldiğini belirtti.

Adatepe Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı tamamlandığında, Afşin'de 67 bin 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlayacağına değinen Kılıç, şunları söyledi:

"Gençlerimizin istihdamı açısından Adatepe Barajı tamamlanmış ve sulama sistemi 3 aşama halinde yapılıyor. Çalışmalarda boru işleri Kabaağaç’ı geçti. Ovalarımızın sulanması için çalışmalar devam ediyor. Şuanda bir barajımız ve iki göletimizin projesi bitmiş ihale aşamasına gelinmiştir. Yıllardan beri proje halinde olan Karakuz Barajı kömür havzalarından dolayı yeniden proje değişikliği oldu. Projesi biten Karakuz Barajı ihale aşamasında. Binboğa Gölet'inin projesi bitti, ihale aşamasında.  Kaşanlı Barajının ise şuanda projesi yapılıyor. Projesinde %20 bir ilerleme var. Dağlıca, Arıtaş ve İncirli göletlerimizde planlama safhasında. Esence Gölet'imiz faaliyete geçmiş, şuanda hizmetlerini sürdürmektedir."

Akdere'nin suyu Afşin ile 16 mahalleye ulaşacak

Afşin'in içme suyu şebekesinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini belirten Kılıç, " Afşin içme suyu şebekelerimiz yenilendi. Çöllolardan Afşin’imize su veriliyor ve içme suyu sıkıntımız yok oluyor. Ama asıl çabamız Akdere’deki Kurudere kaynağındaki suyu Afşin merkezimizle beraber 16 mahallemize akıtmak ve bu suyun burada kullanılmasını sağlamaktır. Bunu şimdiye kadar yapmamız lazımdı ama bir müteahhitte sorun yaşandı. Sorunun çözüme kavuşmasının ardından çalışmalarımız başladı. Doğalgazımız ise ana şebekeden mahallelerimize döşendi. Afşin'in doğalgazdan faydalanılması için diğer çalışmalarda inşallah yapılacaktır. " dedi.

- 150 Yataklı Yeni Hastane Yapılacak

2018 yılı içerisinde yeni Afşin Devlet Hastanesinin inşasına başlayacağını ifade eden Kılıç, " Afşin Devlet Hastanesi 2016 yılında ihale edilmesi gereken bir hastaneydi. Fakat ek mi yapılsın, yeniden mi yapılsın konusu biraz gecikmeye neden oldu. Yeni bir hastane yapılsın kararı verilince eski proje bırakılarak yeni bir proje hazırlandı.  Bu yıl içerisinde 150 yataklı Afşin Devlet Hastanemiz inşallah ihaleye çıkacak ve yatırıma alınacaktır." diye konuştu.

- Eshab-ı Kehf'e Sosyal Tesis Yapılacak

UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf'ten yerli ve yabancı turistlerden daha çok faydalanması için tarihi mekanın yakınlarına, tüm sosyal imkanları sağlayacak konaklama tesisinin yapılacağına değinen Kılıç, " Dünyada 7 yerde bulunan Eshab-ı Kehf’in mahkemenin verdiği karar ve tarihçilerin araştırmasına da  dayanarak Afşin 'de olduğuna inanıyoruz. Eshab-ı Kehf buradadır. Aynı zamanda Eshab-ı Kehf mağara yarenleri, gençleridir. Gençlerimizin de numuneleri, örnekleridir.  Eshab-ı kehf’imizi bu kadar iyileştirmelerin ardından 36 odalı içerisinde lokantası da bulunan, hamamı da bulunan, 2 süit odası bulunan ve çok amaçlı konferans salonu da bulunan 5 trilyonluk bir yatırımla Eshab-ı Kehf’imize konaklama tesisi yapılacak. Fakat burası tarihi alan olması nedeniyle koruma altında. O koruma alanıyla alakalı Vakıflar Yüksek Kurulundan bir kararın çıkması bekleniyor. Her şey hazır, burada inşallah Eshab-ı Kehf’imize daha çok insanın gelmesini sağlayacak. Afşin’imiz de her vesileyle buradan fayda görecek. Eshab-ı Kehf’imizin şanına yakışır bu konaklama tesisi inşallah yapılacak" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi