Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, "Paralel yapı"nın devletin içine çöreklenmiş bir yapı olduğunu belirterek, hükümetin ve devletin mücadelesini desteklediğini söyledi.

Karaküçük, yaptığı açıklamada, devletin içerisinde yapılanmış, devletin bekasını tehlikeye sokacak, çöreklenmiş farklı grup farklı anlayışlar içerisinde hareket eden ve ihanet içerisinde olan bir yapının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek, “Devleti yönetecek güç sandıktan çıkan iradedir. Burada devletin içerisinde görev alan insanlarda sadece devlet aidiyeti içerisinde kendi amirlerinin ve kendi üstlerine yapması gereken yasal vazifeleri ne ise onu yaparlar. Onun dışında hiçbir durum kabul edilemez” dedi.

  Özellikle muhalif çevrelerin ve muhalefetin iddia ettiği her şeyin millet nezdinde çürüdüğünü söyleyen Karaküçük, “Hiçbir birliktelik masumiyet karinesi olamaz. Burada muhalefetin ve muhalif çevrelerin kendilerinin iddia etmiş olduğu paralel yapının da tüm iddiaları millet nezdinde çürüdüğünü görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin paralel yapı ile yapmış olduğu mücadeleyi şahsım olarak destekliyorum. Devlet tektir, tek bayrak vardır, tek bir yönetim vardır. Bunların dışında yapılan başka bir oluşumun başka bir birliğin hiçbir yasal değeri ne yasalarda ne de milletin gönlünde yeri yoktur. Bu iddiaların hepsi çöpe gitmiştir. Ben de bu bağlamda hükümetimizin ve devletimizin yanında olduğumu vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

  Paralel yapı ile ilgili kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap veren Karaküçük, "Ben buna bir açıklama getirmedim. 17-25 Aralık'tan önce ve daha önceleri herkesin yardım ettiği gibi biz de yardım etmiştik. Sadece cemaat değil farklı vakıflara farklı derneklere hayır amacıyla yardım yapmıştık. Allah'a şükür inanan insanlarız. Bir de Allah'ın emri olan zekat görevini yerine getirmiş olduk, hem de hayır kuruluşlarına destek olmak amacıyla şahsi olarak desteklerden bulunmuştuk. Yapılan yardımlar bilinmelidir ki sadece Allah rızası için yapılmıştır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi