Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük,  ar-ge çalışmaları ile tekstil sektörünün büyümesini sürdüreceğini belirterek, "Tasarım ve nitelikli üretimiyle de yurt dışındaki moda haftalarına Türk kumaşları ve Türk tasarımı damga vuracak” dedi. 

  Karaküçük, Adana Sheraton Otel’de Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın defilesi ve ödül törenine katılarak bir değerlendirme yaptı.

  Her aşaması ayrı bir emek verilen tekstilin büyümesinin Kahramanmaraş ve bölge için çok önemli olduğunu belirten

Karaküçük, “Belli markalara Kahramanmaraş kumaş temin ediyor. Yüzyıllardan bu yana kahramanlığı ve çalışkanlığı ile nam salmış Kahramanmaraş, şimdi de, katma değeri yüksek ve nitelikli ürünler üretmesi ile nam salmaya devam edecek. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen bu organizasyon bize gösterdi ki; moda haftalarını süsleyen bundan sonra Türk tekstil üreticisinin ürettiği ürünler ve Türk tasarımcıların nadide eserleri olacak” dedi.

   “KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, önemli olanın üretmek değil nitelikli üretim yapmak olduğunu belirterek, “Üç üretip bire satacağımıza bir üretim üçe satmamız gerekir. Bunun adı nitelikli üretim oluyor. Son zamanlarda ileri teknoloji ile tesislerimizde nitelikli ürenler çıkarmaya başladık. Bunun devamı ülkemizin 2023, 2050 ve 2071 hedeflerinde daha da yakından görülebilir. Çalışkanlığın yanı sıra ar-ge, inovasyon ve tasarıma büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

  Özellikle Tekstil ve Güzel Sanatlar Fakültesi Moda tasarımı öğrencilerinin birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden Karaküçük, “İki bölüm öğrencilerinin ortaya çıkardığı ürünler burada sergilendi. Burada gördük ki gençlerimiz azimle şevkle çalışıyor. Hem Adanalı işadamları hem de Kahramanmaraşlı işadamları kendi şehirlerindeki öğrencilere büyük destek veriyor. Bu destek sayesinde buradan mezun olan öğrencilere gelecek Türkiye’sine büyük dokunuşlar yapacak” dedi.

  Geceye Kahramanmaraş’tan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz ve Oda Genel Sekreteri Akif Pakdil katıldı.

Editör: Haber Merkezi