Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, işleri ve özel sebeplerinden ötürü görevini Serdar Zabun’a devretti. 
Karaküçük, KMTSO Meclis toplantısında görevi devrettikten sonra yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'a 12 yıl hizmet etme imkanı bulduğunu belirterek, "En genç ve dinamik olduğum dönemde 6,5 yıl OSB başkanlığı yaptım. Bu görevi aldığımda OSB dağ başında bir yerdi. OSB Başkanlığını bıraktığımda boş arsa kalmamış, tüm altyapısı ile iyi bir noktaya gelmiştir” dedi.
KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana yeni bir OSB’nin daha memlekete şart olduğunu bunu da el birliği ile yapıldığını anlatan Karaküçük, şöyle devam etti: 
“Göreve başladığımda ilk söylediğim, mutlaka yeni bir OSB’nin kurulması ve şehrin ekonomik altyapısının iyileştirilmesiydi. Sahip çıkılması neticesinde bugün Tekstil İhtisas OSB el birliği ile kuruldu. 5000 bin dönüm arazi üzerine kurulan OSB, bizim hizmet etmekle mükellef olduğumuz üyelerimize, sanayicilerimize ve orada çalışacak işçilere hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Görev yaptığı dönem içerisinde hiçbir şeyin mağduriyeti için çalışmadıklarını ifade eden Karaküçük, şunları kaydetti:
"Çalıştığımız, gayret ettiğimiz dönem içerisinde özel hayatımızda neyi lüks ve israf bildiysek onu da burada yapmadık. Bununla birlikte arkadaşlarıma azami değer ve saygı göstermeye gayret gösterdim, meslek komiteleri, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerine çalışanlara bana başkanlık yapma cesaretine ve hazzını ve imkanını verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu görevi KMTSO ve OSB Başkanlığı dönemi içerisinde hep birlikte yürüttüğüm, yanı başımda olan şu anda da yönetim kurulu başkan yardımcımız olan, Serdar Zabun’a emanet ediyorum. 20 yıldan bu yana bu kurumun içerinde. KMTSO ve şehrin ekonomisine hizmet etmiş, kurum hafızası taşıyan, bu odanın tüm dinamiklerini bilen, seçim ve daha sonraki dönemlerde çalışma hayatında başarı ile temsil edeceğine ve çalışma heyecanı taşıyan Serdar Zabun’a emanet ediyorum. Serdar Zabun başkana sahip çıkın. Kurumları yüceltirken en önemli şey, başkanları yüceltmektir. Başkanların arkasında olduğu hissinin verilmesi en büyük çalışma motivasyonun verilmesidir. En büyük enerjisidir. Bizde Serdar beyin ve odamızın arkasında olacağız. Yönetim Kurulundan ayrılıyorum ama OSB ve KMTSO Meclisindeki görevim yine devam edecek. İyi şeyler yaparak kendi rızamız ile gidiyoruz. Anlımız açık, gönlümüz açık, kalbimiz her şey ile müsterih.”
Konuşmaların ardından Başkan Karaküçük’e, çeşitli hediyeler takdim edildi. Toplantı, verilen iftar ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
(OZR-Y)

Editör: Haber Merkezi