Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, intörn mühendisliğin Türkiye’de ilk kez Kahramanmaraş’ta başladığını belirterek, “Gelecek yıllarda da diğer mühendislik fakültelerinin bölümleri ile intörn mühendislik yelpazesini genişleteceğiz” dedi. 
Karaküçük, yaptığı açıklamada, intörn mühendisliğin Türk iplik sektörünün yüzde 35 üretimini gerçekleştiren Kahramanmaraş'ın, nitelikli işgücü sıkıntısını ortadan kaldırdığını belirterek “KMTSO, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve İŞKUR’un desteklediği intörn mühendislik uygulaması ile 14 öğrenci işletmelerde yaklaşık 250 saat pratik eğitim görerek konuları işletmelerde birebir tamamlamış olacak” dedi.
Türkiye’de toplam tekstil ürünleri ticaretinde yüzde 8 pay ile dördüncü büyük şehrin Kahramanmaraş olduğuna dikkat çeken Karaküçük, “Türk tekstil ihracatının yüzde 7’sini tek başına gerçekleştiriyor. Denizli, Adana ve İzmir gibi illeri tekstilde geride bırakan Kahramanmaraş, Türkiye pamuk ipliği üretiminin ise yüzde 35’ini sayıları 80’i bulan fabrikalarda gerçekleştiriliyor. KMTSO, KSÜ ve YÖK ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde Türkiye’de intörn mühendislik uygulamasını hayata geçirdik. Avrupa’da yaygın olan intörn mühendislik uygulaması, üçüncü ve dördüncü sınıftaki talebelerin iş yerlerinde pratik anlamda eğitim almaları ve okul sonrasında iş hayatında pratik kazanımlarını, becerilerini geliştirmek için uygulanan bir sistem” dedi.

Editör: Haber Merkezi