Afşin'de bu yıl 45'incisi düzenlenecek 'Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali' için gelen davul zurna ekibi çaldıkları güreş havalarıyla Afşinli vatandaşları güreş etkinliğine davet ediyor.

Er meydanında pehlivanları coşturan davul zurna ekibi, güreşler öncesinde de Afşin'deki vatandaşları, esnafları gezerek etkinliğe katılmaya çağırıyor.

45 yıldır Afşin'de düzenlenen Karakucak Güreş Festivali'nin davulunu ailesinin çalındığını söyleyen Mustafa Duman, Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesindeki esnaf ve vatandaşlara 45. Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivalini duyurduklarını ve davet ettiklerini söyledi.

Davul ve zurna ekibiyle birlikte Kahramanmaraş'tan Afşin'de yapılacak Karakucak Festivali için geldiklerini söyleyen Mustafa Duman, "Bu meslek bize ağabeyimizden geçti. Duman ailesi olarak 44, 45 yıldır Afşin'de düzenlenen güreşlerin davulunu biz çalıyoruz. Türkiye genelinde çıkmadığımız er meydanı kalmadı çok şükür. Bizler yıllardır Afşin'e geliyoruz ve herkes memnun oluyor. Çaldığımız davul ve zurna ile pazar günü Belediyemizin düzenleyeceği karakucak güreşlerine davet ediyoruz, ilan ediyoruz. " açıklamasında bulundu.

Güreşler Pazar Günü Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında saat 10.00’da başlayacak.

Editör: Haber Merkezi