Yurt genelinde etkili olan kar yağışı, Afşin’de de etkisini gösterdi.

Afşin'de dün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle şehrin tamamı beyaza büründü. Eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

- Kar tatili çocukları sevindirdi

Kar yağışı kimileri için çileye dönüşürken çocuklar için her zamanki gibi eğlence kaynağı oldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar, kartopu oynayarak keyifli anlar yaşadı.

- Karla mücadele devam ediyor

Afşin'de etkili olan kar yağışının ardından, ilçe merkezinde Afşin Belediyesi, kırsal mahallelerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri kar kürüme ve temizlik çalışması yaptı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Fen İşleri Şube Şefi Yunus Emre Derinöz, kuzey ilçelerde karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre teyakkuz halinde olduğunu belirterek, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Yolların ulaşıma açık tutulması için çalışmalar aralıksız sürdürüldüğünü belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Fen İşleri Şube Şefi Yunus Emre Derinöz, "Yoğun kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri olarak sahaya indik ve karla mücadele çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Afşin'de, Sevin gurup yolları, Başüstü ve Ağcaaşar Mahallesi güzergahında 1 yükleyici loder ve 1 JCB, Altunelma ve Arıtaş Mahallesi 1 greyder, Küçüktatlı, Büyüktatlı, Oğlakkayası, Örenli, Haticepınarı ve Koçovası Mahalleleri güzergahında 1 loder, 1 greyder ve 1 dozer, Armut alan, Dokuztay, Söğütdere ve Dağlıca Mahallelerimizin yol güzergahlarında 1 loder, ova mahallelerimiz ve şehir merkezinde 2 kar bıçaklı kamyon ve tuz serpme araçlarımız ile kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kuzey ilçelerimizde karla mücadele ekiplerimiz yoğun bir çalışma vermekteler." açıklamasında bulundu.

Ana arterlerde görev alan trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları ve yüksek kesimlere çıkışlarda ise zincir takmaları yönünde uyardı.

Editör: Haber Merkezi