Afşin'de yüksek kesimlerinde yer yer 2 metreye ulaşan kar kalınlığı, yolları açmaya çalışan ekiplere zor anlar yaşatıyor.

Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin özellikle yüksek rakımlı bölgelerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışına düşen sıcaklıkların eklenmesi de araç sahipleri başta olmak üzere vatandaşların günlük yaşamına etki ediyor.

Gece saatlerinde termometreler -20’yi gösterirken yer yer 2 metreye ulaşan kar, Afşin’e bağlı Oğlakkayası, Haticepınar ve Örenli mahalleleri ile Elbistan’a bağlı Alkayaoğlu, Uzunpınar, Köşk ve Fakıoğlu ile Karahasanuşağı bölgesini adeta Sibirya’ya çevirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesine bağlı ekipler de bu zor şartlar altında 4 ilçenin yüksek kesimlerindeki kar mücadelesini sürdürüyor. İş makineleri, yoğun tipinin ardından kapanan yolları açmak ve açık tutmak için teyakkuza geçerken zaman zaman büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.

Sağlık ekiplerinin de en büyük yardımcısı olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler, hasta kurtarmak gibi önemli bir görevi de başarıyla yerine getiriyor. Büyükşehir ekipleri, Ekinözü ve Elbistan’da iki ayrı vakada hem hastalara hem de sağlık ekiplerine büyük kolaylık sağlıyor.


 

 

Editör: Haber Merkezi