Afşin'de kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs güvenlik kamerasına poz vererek girdiği telefoncu dükkanından cep telefonu, diz üstü bilgisayara ve nakit para çaldı.

Atatürk Caddesi'nde Yeni Hal Sokak'taki Fazlı ve Şahin Akpınar'a işyerinde sabaha karşı 04.30'da meydana geldi. Kameralara aldırış etmeyen şahız, elindeki levye yardımıyla girdiği telefoncudan 25 adet cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar ve 5 bin lira nakit para çaldı.

Hırsızlık olayının ardından savcılığa ve emniyete giderek şikayetçi olduklarını belirten Şahin Akpınar, " Akşam işyerimizi kapatıp evimize gittik. Sabah geldiğimizde dükkanın kapısının açık olduğunu ve hırsızlık yaşandığını girdiğini anladık.  Güvenlik kameralarını incelediğimizde sabaha karşı saat 04.30 gibi bir şahıs elindeki levyeyle kapıyı açarak tezgahın arkasına geçiyor ve vitrinin altında bulunan telefonları alıyor. Daha sonra tam çıkacağı zaman para kasasını fark ediyor ve içindeki 5 bin lira kadar parayı alıyor. Çıkarken de tezgahın üzerinde bulunan dizüstü bilgisayarı alarak aşağı caddeye doğru gidiyor" diye konuştu.

Akpınar'ın şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Ekiplerin yaptığı incelemede, hırsızlık için gelen şahısın başını kapşon ile kapatıp yüzü açık bir şekilde güvenlik kamerasına bakıp kapıyı açmak için çabaladığı görüldü. Daha sonra işyerinin kapısını levye yardımı ile açan hırsızın içeriye girmesi ve tezgahtaki telefonları, nakit parayı ve dizüstü bilgisayarı alarak ayrılması görüntülere yansıdı.

Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip şahsın kimliğini belirleme ve yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi