Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslarda Yerli Malı Haftası kutlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) kapsamında kuaförlük kursu ve dikiş nakış kursunda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) kutlandı.

Dikiş Nakış Kursiyerlerinin Türk yapımı ürünleri kullanmalarına yönelik etkinlikte hazırladıkları çeşitli ürünler, Kuaförlük Kursiyerlerine ikram edildi.

Herkesin yerli malı haftasını kutlaması gerektiğini söyleyen Dikiş Nakış Kursu Usta Öğretici Emel Meşe, “Gayemiz kursiyerlerimizin de herkes gibi yerli malı kullanmalarını sağlamak. Bir nebze de olsa yerli malı tüketimine teşvik etmek. Nerede olursak olalım yerli üretim ve tüketime özen göstermeliyiz. Burada kursiyerimizle hem öğrenip hem eğleniyoruz. Bugün kursiyerlerimiz için ayrı bir gün oldu moral depoladılar. Herkesin yerli mali haftasını kutlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi