Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (KAMEK) 46 branşta 7 bin 147 kursiyere kurs verilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, KAMEK kurslarının, hafta içi ve hafta sonu olarak hem gündüz hem de akşam saatlerinde devam ettiği belirtildi.

Eylül ayı itibariyle kurslara 25 branşta bin 100 kursiyerin kaydının yapılarak eğitimlere başlanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve İl Özel İdare İş Merkezi olmak üzere iki ayrı yerde bin 100 kursiyere kurs verilmeye başlandı. İnsanlara meslek edindirmenin yanı sıra bir takım el becerileri kazandırmayı amaçlayan KAMEK bünyesinde, aşçı çıraklığı, bilgisayar, kuaförlük, Kur'an-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi, özel gün ve nikah şekeri hazırlama, minyatür, stilistlik, yazarlık atölyesi, ahşap boyama, bağlama, ebru, kanun, keman, klarnet, ney, resim yağlı boya, ritm, takı tasarımı, Türk halk müziği korosu, Türk halk oyunları, Türk sanat musikisi ve ud branşlarında eğitime başlamış bulunmaktadır. Kamek'te 46 branşta 7 bin 147 kursiyere kurs verilecek."

Editör: Haber Merkezi