Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) tarafından Afşin’de mikro kredi kullanarak iş sahibi olan bayanlar ile Mikrofinans  Şenliği düzenledi.

Rabia parkında düzenlenen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş,  Mikrokredi alan kadınların kendi ayakları üzerinde durarak özgüvenlerinin arttığını ifade ede etti.

Afşin’de 943 aktif üyelerinin olduğuna değinen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, “Afşin’de de çok yoğun faaliyetlerimiz var.Üyelerimizin tamamı bayanlardan oluşuyor. Kendi yaptıkları el emeği göz nuru olan ürünleri satarak para kazanıp kendi geçimlerini sağlıyorlar. Ayrıca bunun vermiş olduğu mutlulukla birlikte kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyorlar. Özelliklede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız  Fatih Mehmet Erkoç’un üzerinde durduğu bir konu. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak mikrokredi kurulduğundan bu yana aktif olarak çalışıyoruz.”

Afşin’de daha aktif olmak için KAMEK kurs merkezi oluşturduklarına değinen Okumuş, “Meslek Eğitim Şube Müdürlüğü olarak Afşin’de yeni bir kurs merkezi oluşturuyoruz.  İnşallah ekim ayında bu faaliyete başlayacağız. Bu anlamda mikrokredi alan hanım kardeşlerimize Afşin’de yaşayan bütün hemşehrilerimize aktif, çalışan bir kurs merkezini oluşturmuş olacağız. Afşin’i biz seviyoruz. Sürekli buradayız ve Afşin için hizmet etmeye devam edeceğiz. “ açıklamasında bulundu.

Afşin’de mikrokredi faaliyetlerine 2009 yılında başladıklarını aktaran Afşin Mikrokredi Şube Yöneticisi Sunay Denizhan, şimdiye kadar yaklaşık 2 bin 100 kadına kredi kullandırdıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Denizhan, mikrokredi kullanmak isteyen kadınların Afşin Hükümet Konağı’na uğramaları gerektiğini söyledi.

Mikrokredi alarak iş yeri açan kadın esnaf Nejla Küçükhurman ise, iş yeri açtıktan sonra özgüven kazandığını söyledi.

Yine Afşin’de ayakkabı dükkanı olan kadın esnaf  Nejla Arslan, “Normalde bir kadının gidip bankadan kredi çekmesi çok zor. Öncelikle sigortalı bir işi ve birçok şeyi olması gerekiyor. Mikrokredi özellikle esnaflara işletme kredisi de vererek çok büyük bir şekilde destek oluyor. Yılda neredeyse 10 bine yakın mikrokredi veriyor ve kendi içerisinde kendi kefillerini vererek çok büyük bir avantaj. “ dedi.

Editör: Haber Merkezi