Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK), eğitim ve sosyal etkinliklerle yaşamın tüm alanlarına hizmet veriyor.

Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) kapsamında  doğalgaz iç tesisatçılığı, Osmanlıca ve dış ticaret dallarında kurslar devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğünce hizmet veren KAMEK, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Özel İdare İş Merkezi ile Afşin ve Elbistan ilçelerinde vatandaşlara hizmet verdiği belirtildi.


KAMEK'de 2015'de 2 bin 527 kişinin kurs hizmetinden faydalandığı bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:"Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, yazarlık atölyesi, aşçı yardımcılığı, resim, ebru, stilistlik, çini-tezhip, kağıt rölyef, ahşap boyama, diksiyon, drama, halk oyunları, ney, ud, kanun, keman, bağlama, klarnet, tasavvuf musikisi korosu, sanat müziği korosu, halk müziği korosu dallarında kursiyerlere eğitimler veriliyor. Özel İdare Kurs Merkezi'nde, kuaförlük, özel gün ve nikah şekeri hazırlama, autocad, bilgisayar kullanımı, osmanlıca, ney, ud ve keman dallarında kursiyerlere kurs veriliyor. Afşin'de ise doğalgaz iç tesisatçılığı, Osmanlıca ve dış ticaret, Elbistan'da da cnc operatörlüğü, autocad, Osmanlıca, Kur'an-ı Kerim ve dış ticaret dallarında kurslar devam ediyor." 
13 bin 300 öğrenciye de ücretsiz YGS deneme sınavı yapan KAMEK, bu sınavda dereceye giren 150 öğrenciyi Çanakkale gezisine götürdüğü belirtildi.Konservatuar faaliyetleri kapsamında ise 11 konser ve müzik programı gerçekleştiren KAMEK, tiyatro faaliyetlerinde de 5 oyun sergilediği ve halk oyunları faaliyetlerinde 7 halk oyunları gösterisi, 8 yıl sonu sergisi gerçekleştirerek kursiyerlerin yaptığı ürünlerin sergilediği açıklandı.


KAMEK bünyesinde gerçekleştirilen kurslara katılan kursiyerlerin, kurs sonunda aldıkları sertifikalarla da iş kurma imkanının da bulunduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi