Saadet Partisi’nin (SP) Kahramanmaraş 5. olağan kongresine katılan Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bizim amacımız batıya kul köle olmak değil, İslam birliğini kurmak” dedi. 
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen kongre, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından SP İl Başkanı Mustafa Tüten’in açış konuşmasıyla başladı.
Daha sonra partililerin sloganlarıyla kürsüye gelen SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçime giren diğer partilerle kendileri arasındaki farkları sıraladı. 7 Haziran'da seçim yapılacağını hatırlatan Kamalak, bu seçime tam 31 partinin girme hakkı elde ettiğini kaydetti. Gerçekte seçime sadece iki partinin gireceğini savunan Kamalak, şöyle devam etti:
"Biz diyoruz ki, gerçekte bu seçimlere iki parti giriyor. Hangisi mi? Milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi ve diğerleri. Şimdi Saadet Partisi ve diğer partiler arasında ne fark var diyecekler. Saadet Partisi ile diğer partiler arasında sayılamayacak kadar fark var. Ama anlatımda kolaylık sağlamak için, hatırınızda kolay gelsin diye 4 farkı öne çıkaracağım. Diğer partilerle saadet partisi arasındaki farkların ilki yön farklıdır. Saadet Partisi ile diğer partilerin yönleri farklıdır. Diğer partilerin 30’unun tamamının yönü batıya dönüktür, batıya Avrupa birliğine. Saadet Partisi’nin yönü ise doğuya dönüktür çünkü, tarihe baktığınızda doğu peygamberler ocağı batı ise katiller yatağıdır. Şunu söyleyeceksiniz yön bu kadar önemli mi, elbette önemli. Namaz kılacaksan yönünü Kabe’ye döneceksin. İkinci farkımız durduğumuz yer farklıdır. Biz mazlumların yanında oturuyoruz, duruyoruz. Üçüncü farkımız ölçülerimiz farklıdır. Diğer 30 partinin tamamını ölçüleri batının ölçüleridir. Bu sebepledir ki, günümüz Türkiye’sinde zina serbesttir. Çünkü batı ölçülere göre serbest. Domuz eti, kasaplık hayvan grubuna dahil edilmiştir. Biz ise diyoruz ki, batının kokuşmuş çirkin ölçüleri, batıl kriterleri bizim aziz milletimiz için bir ölçü olamaz. Dördüncü farkımız ise, amacımız farklıdır. Bizim dışımızdaki bütün partiler batı birliği ediyor, Avrupa birliği diyor, haçlı birliğine girmek için mücadele ediyor. Tam 56 yıldır bu aziz milletimizin batı kapılarında bir uşak gibi hazır ol da bekletiyorlar. Bizim amacımız ise, İslam birliğini kurmaktır. Batıya kul köle olmak değil İslam birliğini kurmak.” 
Kamalak, konuşmasının sonunda iktidara gelmeleriyle birlikte yapacakları projeleri ve çalışmaları anlattı.

Editör: Haber Merkezi