Afşin'in asırlık baharatçısı Yılmaz Tan, vatandaşların kalitesiz baharattan uzak durmasını tavsiye ederek zehirlenme uyarısında bulundu. 
Afşin'de 1945 yılından beri baharatcılık yapan Kınacı Bahri'nin torunu Baharatcı Yılmaz Tan, bayramda baharat alacakların kalitesiz baharatlara dikkat etmesi uyarısında bulundu. Dededen toruna baharatçılık ve aktarlık yapan Yılmaz Tan, "Kurban bayramında herkes etten uzak durun, fazla yemeyin der, ama kimse içerisine kattığı baharatı sorgulamaz. Benim tavsiyem kalitesiz baharat almayın. Baharat zehirlerse, öldürür." diye konuştu. Özellikle Kahramanmaraş'ta yaygın olan ve kurban bayramında her evin mutlaka yaptığı çemenin içerisine katılan baharatın kaliteli olması gerektiğini belirten Tan, piyasada 5 ila 20 lira arasında fiyattan biber satıldığını anlatarak, "Kalitesiz, ucuz biber ya da baharat alınıp ete katılıyor. Kullanılan baharat kaliteli olmayınca gıda zehirlenmeleri başlıyor." dedi.

Baharatların çok eski dönemlerden beri yemekler için bir tat verici olarak kullanıldığı gibi şifa amacıyla da kullanıldığını belirten Tan, şöyle devam etti: "Günümüzde kimya bilimcileri tarafından oluşturulan ilaçlar, faydalı ve şifalı bitkilerin yerini almış gibi görünse de, doğal yollar kullanarak sağlığı korumak ve uzun bir yaşama kavuşmak oldukça kolaydır. Bu açıdan baharatların faydaları, baharat çeşitleri doğrultusunda da farklılık göstermekle beraber oldukça çeşitlidir. Gerek yüksek bölgelerde, gerekse alçak yerlerde yetişen bitkilerin farklı özellikleri ve farklı yararları vardır." 
Editör: Haber Merkezi