Afşin Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan Kale'deki tehlike arz eden metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi.

Afşin ilçe merkezindeki Dedebaba Mahallesinde bulunan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altında olan tarihi Kale'de bulunan 2 katlı metruk bina Afşin Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Güven'in girişimleri sonucu yıkıldı.

Ağır iş makinesi ile yıkımı gerçekleştirilen Afşin Belediyesi metruk binanın enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yıkımın yapıldığı bina ile ilgili açılma yaptı.

Güven, "Afşin'in tam merkezinde ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altında olan ve sit alanı içerisinde yer alan tarihi Kale dediğimiz höyükte belediye ekiplerimiz tehlike arz eden ve atıl durumdaki 2 katlı metruk binamızın yıkımını gerçekleştirdi. Belediye olarak sit alanı içerisinde bulunan bu binanın yıkılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile tüm çalışmamızı yaptık. Yıkılıp temizlenmesi için görüş bildirdik. Çünkü binada yaşayan kalmamış ve her geçen gün binanın bir tarafı çöktüğü için tehlike arz ediyordu. Emniyet Müdürlüğümüz de atıl bina uyuşturucu madde kullanan kişiler tarafından kullanıldığı bilgisini vermişti. Belediye olarak tamamen göçük olma riski bulunan yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi