Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara yönelik uygulama yaptı. Özellikle Suriyeli şahısların yoğun olarak bulunduğu bölgelere yönelen ekipler, kaldırımlarda seyyar satıcıları men etti.


 Suriye uyruklu şahısların yoğun olarak yaşadığı Yusuflar ve Dumlupınar Mahallesine bağlı Hacıarifoğlu, Sait Zarifoğlu ve Tekke caddesi üzerinde faaliyet gösteren Suriyeli şahıslara ait işyerleri Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü sorumluluğunda Asayiş, Çevik, Güvenlik Trafik Şube ve resmî ekipler ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin katılımı ile yapılan uygulamalar yapıldı. 

Huzur uygulamasında 254 şahsın kimlik kontrolü yapıldı. 48 araç ile 17 motorsiklet kontrol edildi. Ayrıca Suriye uyruklu şahıslara ait 106 işyeri kontrol edilerek kaldırım işgali yapan ve sokak üzerinde seyyar tezgah açan satıcılar ekipler tarafından men edildi.Yine uygulama esnasında Suriye uyruklu şahıslar tarafından ruhsatsız olarak işletildiği tespit edilen bir işyeri mühürlenerek faaliyetine son verildi.

Editör: Haber Merkezi