BEM-BİR-SEN Kahramanmaraş Şube Başkanı Necati Kahveci, Zabıta Haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Zabıta Teşkilatının 191. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi başkanlığını ziyaret ederek çiçek takdim eden Kahveci, zabıtaların toplumsal hayatın düzene binmesine çok zor şartlarda görev yaptıklarını söyledi.

Bembirsen Şube Başkanı Kahveci yaptığı açıklamada: “ Bu yıl, zabıta teşkilatımızın 191. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Osmanlı döneminde toplumsal ve ekonomik hayatın önemli ve ayrılmaz parçası olan Zabıta teşkilatı, günümüzdeki yasal statüsüyle milletimize hizmet etmeye devam ediyor. Belediyelerimiz bünyesinde görevini icra eden zabıta teşkilatı mensuplarımız, son yıllarda haksız suçlamalara maruz kalmış, bazı medya organlarının bilinçli ya da bilinçsiz karalamalarıyla yıpratılmıştır. Zabıta görevlileri de toplumun diğer fertleri gibi kendi alanlarında milletine hizmet eden, ekmeği için çalışan insanlardır. Zabıtalar da herkes gibi vicdan taşımakta, vatanı ve milleti uğruna her fedakarlığı yapmaktadır. Zabıta teşkilatı; hukuk çerçevesinde çalışan, ekmeğini kazanmak için gayret gösteren vatandaşlarımızın her daim yanında ve hizmetinde olmuştur. Zabıta teşkilatının hedefinde olanlar; savunmasız minicik yavruları her türlü vicdani ilkeden yoksun şekilde kullanarak vatandaşlarımızın yardımseverlik duygularını istismar eden, kendi çıkarları uğruna her türlü duyguyu acımasızca sömüren sahtekarlardır. Zabıta mensuplarımız; toplumsal hayatın düzenli şekilde devamı ve milletimizin huzurunun temini için istismarcı sahtekarların sömürü düzenini engellemek ve bu amaçla kullanılan savunmasız masum bebeklerin haklarını savunmakla yükümlüdür. Üzülerek belirtmek istiyoruz ki; teşkilatımıza yönelik çıkan olumsuz haberler, görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan teşkilatımıza yönelik açık bir haksızlıktır.
Teşkilatımız; sadece vicdan istismarcılarının faaliyetini engellemek değil; pazar yerleri ve tüm ticari işletmelerde vatandaşımızın hak ve hukukunun istismar edilmesinin de önüne geçmekle de görevlidir. Tartının, ölçünün ve tüm ticari faaliyetlerin güven içinde yapılabilmesi; vatandaşlarımızın haksızlığa uğraması durumunda hakkını arayabilmesi için teşkilatımız 7/24 görevinin başındadır.
2018-2019 yılı toplu sözleşmesiyle teşkilat mensuplarımızın ücret ve sosyal haklarında yapılan iyileştirmeler, zabıta çalışanlarının daha motivasyonlu çalışmalarını sağlayacaktır. Teşkilat mensuplarımızla ilgili yıpranma hakkı başta olmak üzere bir dizi eksiklerin de önümüzdeki dönemlerde giderileceğine inanıyoruz.
Diğer kolluk kuvvetlerimiz gibi zabıta teşkilatımız da kuruluşunun 191. yılında kendi yetki alanında milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir. Bu vesileyle; bugüne kadar tüm kolluk kuvvetlerinde milletimize hizmet uğrunda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sıhhat ve afiyet diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi