Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kahramanmaraş’tan Lizbon’a Lezzet ve Kültür Yolculuğu’ isimli kitabının tanıtım toplantısında Maraş Mutfağı’nın birbirinden harika lezzetleri tanıtıldı.

Clarion Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın, edebiyat ve sanat, tekstil alanındaki üretimi ve birçok sektördeki başarısının yanında gastronomisiyle de Türkiye'ye büyük bir güç verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta, 5. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında, Türkiye Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir'in yazdığı "Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu" adlı kitabın tanıtım toplantısında konuşan Kahramanmaraş’ın bu özelliğinin saklı kaldığını ifade eden Başkan Erkoç: "Bu konuda kolları sıvadığımızda hemşehrimiz Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir'i bulduk ve birlikte çok önemli başarılara imza atacağımız inancı oluştu. İnşallah Kahramanmaraş gastronomisini tanıtmaya Portekiz'den başlattık, tüm dünyaya tanıtacağız. Diğer zenginliklerimizle birlikte tanıtacağız" dedi. Fikret Özdemir de uzun yıllar yaşadığı Portekiz'in vatandaşlığına sahip bulunduğunu, yaşadığı bu ülkeyle memleketi Kahramanmaraş'ın yemeklerini harmanlayarak "Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu" kitabını yazdığını söyledi.

Portekiz'in Ankara Büyükelçi Vekili Vasco Seruya ile dünyaca ünlü şeflerden Cüneyt Asan'ın konuşmasının ardından Kahramanmaraş gastronomisindeki bazı yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Yemek tanıtımlarının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Aşçılar Birliği Başkanı Fikret Özdemir’e, İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç ise Portekiz'in Ankara Büyükelçi Vekili Vasco Seruya’ya birer plaket verdiler.

Editör: Haber Merkezi