Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, AK Parti hükümetinin suni gündemle milleti oyaladığını belirterek, herkesi sağduyuya davet etti. Kahramanmaraşlı bir vekilin, İmralı'da Öcalan'la görüşmesini hazmedemediklerini belirten Koç, "Yapılan ihaneti de unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Koç, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinin de gündemi değiştirmek amaçlı olduğunu belirtti.

 

MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, yaptığı açıklamada, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinin gündemi değiştirmek amaçlı olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı'nın ne taziye ne de bir açıklamada bulunmadığını belirtti. Birilerinin 80 yıllardaki olduğu gibi ülkücüleri sokağa dökmek istediğini belirten Koç, ülkücü camianın artık bu oyunlara gelmeyeceğini belirtti. Ülkede güvenlik zaafiyetinin yok olmaya başladığından dolayı, insanların kendi işini kendi görme gibi bir eğilime girdiğine işaret eden Koç, son yıllarda yaşanan faili meçhul ve tecavüz girişimlerinin bunlara birer örnek olduğunu belirtti.

 

Ayrıca, Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu toprağı terk etmenin bedelinin çok ağır olacağını belirten Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk defa bir toprak kaybettiğini belirterek, ataların kemiklerinin sızladığını ifade etti. Bölgede yapılan yanlış politikalar sonunda küçük esnafın can çekiştiğini belirten Koç, "İster tarımda ister hayvancılıkta ve gerekse büyükşehir yasası dolayısı ile bölge halkı can çekişiyor. Yerelde insanımıza can suyu dahi olamayan belediyeler, verilen sözleri yerine getiremeyince işin içerisinden çıkılmaz bir hale geldi. Küçük ilçelerden büyük ilçelere taşınan devlet daireleri milletin maddi kaybına sebep oldu." dedi.

 

Kahramanmaraş milletvekillerinden birinin İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmesini hazmedemediklerini belirten Ersal Koç, "Teröre en fazla şehit veren yerlerden biri olan Kahramanmaraş, PKK denen illetten en çok zarar görürken, ilimizden bir milletvekilinin çıkıp Abdullah Öcalan ile görüşmesini kınıyoruz. Yapılan ihaneti de unutmayacağız. Unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Mersinde hünkârca katledilen Üniversite öğrencisi kızımız Özgecan ASLAN 'ın Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu kızımızın katillerinin en ağır cezaya çaptırılmasını istiyoruz. Ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi