Fuarın açılışına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti Milletvekili Veysi Kayank'ın da yer aldığı açılış konuşmalarında kendisine söz verilmemesine tepki göstererek, açılış kurdelesini kesmeden fuar alanını terk etti.

Kahramanmaraş Valiliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde 2'ncisi organize edilen Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Milletvekili Veysi Kaynak, MHP Milletvekili Sefer Aycan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ve firma temsilcileri katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı fuarda, sırasıyla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak kürsüye gelerek birer konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, konuşmasına "Sayın valim, saygı değer milletvekilim, değerli komutan" diyerek başladı. Davetliler arasında bulunan MHP Milletvekili Sefer Aycan'a ise söz hakkı verilmedi. Duruma tepki gösteren Aycan, beraberindeki partililerle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesmeden tören alanını terk etti.

"YAPILANLAR TERBİYESİZLİK"

Yaşanan protokol kriziyle ilgili gazetecilere konuşan Aycan, MHP camiasına terbiyesizlik yapıldığını öne sürerek şunları söyledi: "Biz ilimizdeki tarım fuarına katılmak üzere geldik. Fakat bugün fuara geldiğimizden beri bir saygısızlıkla karşı karşıyayız. 10.30'da program bildiriliyor ama 11'e kadar sayın belediye başkanını, sayın milletvekilini bekliyoruz; orada biz yarım saat bekletildik. İkinci terbiyesizlik, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı konuşurken bizi orada yok sayıyor, kendi milletvekiline hitap ediyor. Beğense de beğenmese de Kahramanmaraş'ın Milliyetçi Hareket Partisi tabanı vardır. Ben de MHP'yi ve seçilmiş bir vekil olarak milleti temsil ediyorum. Burada da bir terbiyesizlik oldu. Ayrıca tarım konusu konuşulurken belediye başkanın kendi reklamını yapmasını da çok yadırgıyoruz. Üçüncü bir terbiyesizlik, saygısızlık da protokolde AKP milletvekiline söz veriliyor ve MHP milletvekili olarak bizlere, il başkanına protokolde yer verilmiyor, söz verilmiyor. Bunu tüm MHP camiasına ve Kahramanmaraş'a karşı yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirdiğimiz için protesto ettik ve toplantıyı terk ettik."
Editör: Haber Merkezi