Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan hastalıklarına karşı aşı kampanyasına başladı.
Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Bilindiği üzere ülkemiz coğrafi konum itibariyle bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıkları yönünden oldukça riskli bir bölgede yer almaktadır. Bununla birlikte hayvan yetiştiriciliğinin ilimizin hemen her yerinde yapılması ve geleneksel hayvancılığın terk edilmemesi işletme sayısını arttırmakta, işletme başına düşen hayvan sayısını azaltmakta, bu da hayvan hareketlerinin yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Hayvan hareketlerinin yoğunluğu hastalıkların önlenmesi ve yok edilmesini zorlaştırmaktadır. Şap hastalığı, tüm çift tırnaklı (sığır, koyun, keçi vb.) hayvanlarda görülen,  et, süt ve iş gücü kaybı gibi yüksek ekonomik zararlara neden olan, özellikle buzağılarda yüksek oranda ölümlerle seyreden çok bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalık insanlara bulaşmaz ancak çift tırnaklı hayvanlarda salgınlar şeklinde seyreder.  Şap hastalığını oluşturan virus tek tip olmayıp birden çok tipi ve alt tipleri bulunmaktadır. Bu durum hastalıkla mücadeleyi zorlaştırmakta ve hayvan varlığımızı yüksek oranda tehdit etmektedir.” dedi.

Hastalıkla mücadelenin en önemli basamağını aşılama faaliyetleri oluşturmaktır diyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Emiralioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bakanlığımız programları doğrultusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce virüsün ülkemizde görülen tiplerine karşı 01.09.2014 tarihinde sonbahar dönemi aşılama kampanyası başlanmış olup 30.10.2014 tarihinde sona erecektir. Kampanya süresince büyükbaş hayvanlarımızın tamamı aşılanarak, hayvanlarımızın salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı dirençli hale gelmesi sağlanacaktır.”
Editör: Haber Merkezi