Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, yağışların geç yağması sonucu ekili arazilerin üçte birinin zarar gördüğünü söyledi. 
Başkan Çetinkaya, çiftçilerin Aralık ayında tedirgin ve kararsız bir şekilde yağışı beklediğini belirterek, yağan yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Yağışların olmaması nedeniyle tohumun toprakla geç buluştuğunu dikkat çeken Çetinkaya, “Bu yıl yağışlar nedeniyle ekimler geç oldu. Ekimler 1 ay gecikti. Erken ekim yapan çiftçiler kuraklıktan dolayı buğdaylar kısmen zarar gördü. Yağışları bekleyen çiftçilerimiz en iyisini yaptı diyebiliriz. Yağışlar çiftçilerimizi olumlu yönde etkiledi. Bu yağışlar tarla ve arazilerde buğday ve arpa ekimini bitiren çiftçilerimiz yağış bekliyordu. Tabiki aralık ayı itibarıyla yağış olmadı. Yağışlar geç kaldı. 1 haftadır yağan yağışlar sonucu toprak suya doydu. Bu yağışların verimi arttıracağını düşünüyoruz. 1 ay kuraklık söz konusuydu. Yağan yağışlar bu arayı da kapattı. Ocak ve şubat aylarında beklenen yağışlar olmaz ise 2014 yılında yaşadığımız kuraklık geri gelebilir. Umuyoruz ki bu yağışlar böyle devam etsin” dedi.
Editör: Haber Merkezi