Dijital Hastane bölgesel değerlendirme toplantısının 6’incisi Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini koordinasyonunda Necip Fazıl Şehir Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Yılmaz’ın yanı sıra Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep,Kayseri, Kilis, Malatya,Osmaniye, Şanlıurfa ve Tunceli İllerinin Genel Sekreterliklerine bağlı 70 Sağlık tesisinden yaklaşık 125 yönetici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Opr. Dr. Semih Yancar, dijital bir süreçte olunduğunu yapılan herşeyin dijitalleştirildiğini, gelinen noktada 15 yıl önce sağlıkta dönüşümün başladığı zamandaki sorunlar ile şu anki sorunlarınçok farklı olduğunuvurgulayarak, “Sağlığın bilgi teknolojileri ile entegre olduğu bir çağdayız.HIMSS evrelerinde çoğu hastane belli bir noktaya geldi.Bakanlığımızın desteği ile yıl sonuna kadar çoğu hastanenin 6.-7. Seviyeye ulaşacağına inanıyorum.” dedi. Dijital hastane olma yolunda izlenecek adımların anlatıldığı toplantının Kahramanmaraş’ta düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kurumu Başkan Yardımcısı Doç.Dr. İsmail Yılmaz konuşmasında, 15 Temmuz haftasında milli birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak,”Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve tüm ecdada layık olabilmek için bize düşen çok çalışmaktır.Ülke üzerinde birilerinin hesabı hiç bitmiyor dün ne ise bugün o yarında o olacak onun için bize düşen bu ülkeye layık olabilmek için çok çalışmaktır” dedi.

Doç. Dr. İsmail Yılmaz İstanbul’da 11 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen HIMSS kongresinde Sayın Bakan Prof.Dr. Recep Akdağ’ın yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastanelerin seviye 5 olmasını,100 hastanenin seviye 6 ve 20 hastanenin de seviye 7 olmasını hedef koyması ile HIMSS çalışmalarının hız kazandığını ve o hedefi gerçekleştirebilmek için6’cı toplantıyı Kahramanmaraş’ta düzenlediklerini kaydetti.

Medipol Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. İlker Köse yaptığı sunumda HIMSS 6-7 hedeflerini anlatırken,SBSGM Standart ve Akreditasyon Daire Başkanlığı Uluslararası Sağlık Bilişimi Standartları Birim Sorumlusu Esra Zehir, “Dijital Hastane Oluşum Sürecinde SBSGM Çalışmalarını” konu alan  sunumu yaptı.İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Hastane Müdür Yardımcısı Aytaç Hisar ve Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Uzman Hekimi Muhammed Emin Demirkol’da Seviye 6 sunumlarını gerçekleştirdiler.

Editör: Haber Merkezi