Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürlüğü tarafından, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi (İSKEP) kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik hayat boyu öğrenme çalıştayı yapıldı. 

Katip Han’da düzenlenen çalıştaya engelli derneklerinden, Milli Eğitim Müdürlüğünden, mesleki eğitim okullarından ve engelli okullarından temsilciler katıldı.

Çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan İSKEP İl Koordinatörü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, çalıştay sonrasında 220 kişiye temel bilgisayar eğitimi ve 30 kişiye ise mesleki eğitimin verileceğini belirtti.

Projenin amacının dezavantajlı bireylerin istihdamını arttırmak, iş gücündeki hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Akşam, “Bu proje ile dezavantajlı grupların hayat boyu eğitimi planlanmıştır. Burada engelli kardeşlerimize yönelik yapmış olduğumuz çalışmaları paylaşacağız. Düzenlediğimiz kurslarımızdan bilgiler vereceğiz. Tamamen engelli olup ta çalışmak zorunda kalan kişilere ve yoksul ailelere yönelik eğitimler tasarlayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi