18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta tören düzenlendi.

Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatma Zehra Arslantaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Coşkun, Arslantaş ve Terzioğlu, şehitlikte bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan salon programında saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açış konuşmasını Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akarsu gerçekleştirdi. Bir asır önce Çanakkale'de gerçekleşen istiklal mücadelesinin eşsiz bir destan olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mehmet Akarsu, "Türk milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da timsalidir Çanakkale. Bu bakımdan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin yiğitlik ve kahramanlıklarla bezenmiş muhteşem tarihinde seçkin bir yeri vardır. Türk ordusunun ve Türk milletinin dirilişinin başlangıcıdır Çanakkale. Türk insanının inanç ve azminin modern teknolojiye üstün geldiği yerdir Çanakkale. Emperyalizmin gururunun kırıldığı, olağanüstü şartlarda, olağanüstü mücadelenin verildiği cephedir Çanakkale." diye konuştu.

Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden önemli bir adım olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir zaferdir." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi