Kahramanmaraş Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta arıcılık ve ticari hindi yetiştiriciliğine hibe verileceğini duyurdu.

Kahramanmaraş’ta arıcılık ve ticari hindi yetiştirildiği yapan üreticilere müjdeli haberi Kahramanmaraş Tarım ve Orman Müdürlüğü verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bin adet kapasiteli ticari hindi yetiştiriciliği işletmeleri yeni inşaat yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için hibe oranının yüzde 75 olduğu vurgulanırken, hibe desteği tutarının 200 bin TL’yi geçmeyeceği açıklandı.

Arıcılıkla uğraşan üreticiler için hibe desteğinin makine, alet-ekipman ve arıcı barakası alımını kapsadığını ve hibe oranının yüzde 50 oranında olduğu belirtildi. Arıcılığa verilen hibe desteği tutarının ise 30 bin TL’yi geçmeyeceği ifade edildi.

ARICILIK DESTEKLEMESİ İÇİN GENEL ŞARTLAR

1) Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye,

2) Arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı,

3) AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip,

4) Bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği (perga), arı zehiri, apilarnil'den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabileceklerdir.

5) Arıcılık hibe desteği konusunda aynı haneden karı-koca, kardeş, anne-baba olması durumunda asil listeye giren veya puanı en yüksek olan tek bir proje değerlendirmeye alınır.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

Başvurular;

1) 4 Ocak 2021 tarihinde başlar ve 22 Ocak 2021 tarihi mesai saati bitiminde sona erer.

2) Başvurular, ilçelerde İlçe Müdürlüğü tarafından kabul edilir.

3) Ticari Hindi yetiştiriciliğinde; yeni inşaat yapımı, makine, alet - ekipman alımı için yatırımcılar, başvuru formu (Uygulama Rehberi; EK-1, EK-2) ve ekinde yer alan belgeleri iki takım olarak hazırlar ve yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İlçe Müdürlüklerine başvururlar.

4) Başvuru, proje ve/veya yatırım konusu ile ilgili istenilen belgeler, yatırımın yapılacağı/ikamet ettiği yerleşim birimlerinin bağlı olduğu İlçe Müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden gerçek kişiler için şahsen, tüzel kişilikler için ise yetkilendirilmiş kişi tarafından yapılır.

5) Başvuruda istenen belgelerin tamamı başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişi tarafından imza/paraflanmış olmalıdır.

6) Başvuru dosyasına geliş tarihi ve numarası verilerek üzerinde tarih ve numara yazılı dosyanın bir nüshası başvuru sahibine verilir.

Posta, e-posta, kurye, faks, vb. yöntemlerle gönderilen başvurular ile Genel Müdürlükçe ilan edilecek olan son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmez.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGE VE BİLGİLER

1) Hibe Başvuru Formu (Uygulama Rehberi; Arıcılık için Ek-1, Hindicilik için Ek-2)

2) Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak),

3) Şirketi temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri ( tüzel kişiler için) ile tüzel kişilerin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı,

4)Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Termin Plan Tabloları. Uygulama Rehberi; (Ek-3) veya (Ek-4),

5) İnşaat yatırımının yapılacağı arazilere ait aidiyet belgesi. Uygulama Rehberi ;(Ek- 9) veya (Ek-10), 6) Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için),

7) Gerçek kişiler ve tüzel kişiliklerde imza yetkisi olanlardan adli sicil kaydı istenir.

DESTEKLEMEDEN YARARLANAMAYACAK OLANLAR

1) Hibe desteklerinden kamu, kurum ve kuruluşları, gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve/veya belge ibraz edenler, desteklemelerden men cezası bulunanlar ve tebliğde belirtilen hükümlere uymayanlar,

2) Devlet memurları, kamu işçileri ve Devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları,

3) Yatırımcılar aynı yatırım için diğer kamu kurum ve kuruluşlarının aynı konudaki faiz indirimi veya hibe desteği programlarından yararlananlar.

Editör: Haber Merkezi