Kahramanmaraş’ta Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 6. Filo Güvercin Festivali düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi´nde (KAFUM) gerçekleştirilen festivale, 20 farklı ilden güvercin yetiştiricileri katılırken, sergilenen kuşlar arasında fiyatları bin ile 30 bin lira arasında değişen güvercinler yer aldı.

2 binin üzerinde güvercinin uçurulduğu festivale katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, güvercin yetiştiriciliğinin yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu belirterek, “Gençlerimiz güvercin besleyerek, onlarla zaman geçirerek kötü alışkanlıklardan uzak durmuş oluyorlar. Şükürler olsun ki şehrimizin semalarında kuşlarımız özgürce uçabilmektedir” dedi.

Kahramanmaraş Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği Başkanı Yıldırım Bayazıt ise, “Kültürel yönden Kahramanmaraş’a güvercin sevgisini kazandırmak için bu festivali düzenliyoruz. Türkiye’de en fazla kuş yetiştiricisi Kahramanmaraş’ta bulunuyor. 6 yıldan bu yana düzenli olarak bu festivalimizi gerçekleştiriyoruz. 12 çeşit kuş üzerinden yarışmamız var. Önümüzdeki yıl daha değişik kuş çeşitlerini festivalimizde sergilemeyi düşünüyoruz. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir ile birlikte festivalde yarışan 12 farklı renk ve desendeki kuş türlerini inceledi.

Festivalin sonunda jüri tarafından belirlenecek en güzel güvercinlerin yetiştiricilerine kupa ve plaket verilecek.

Editör: Haber Merkezi