Kahramanmaraş’ta 2014-2015 eğitim öğretim yılı, hayırsever iş adamı Mehmet Balduk tarafından babası anısına yapılan 24 derslikli Arif Balduk ilk ve orta okulu açılış töreniyle başladı.

Kahramanmaraş’ta 2014-2015 eğitim öğretim yılında, 15 bin 281 okulda, 95 bin 334 ilkokul, 81 bin 422 ortaokul, 61 bin 628 lise olmak üzere toplamda 262 bin 422 öğrenci ders başı yaptı.

İşadamı Mehmet Balduk ve ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Onikişubat İlçe Belediye Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, İl Jandarma Komutanı Çoşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un katıldığı tören, halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, önceliklerinin mutlu çocuklar yetiştirmek olduğunu ifade ederek, “Velilerin okullara gelerek çocuklarımızın eğitimin yakından takip etmelerini çocuklarımızın değerli olduğunu hissettirilmesi gerekmektedir. Bir ülkenin kendini nasıl tanımladığını ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığını en önemli göstergelerinden birisi eğitimdir. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak rekabette üstünlük sağlamak amaçlıyla amansızca bir yarış vardır. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olmasını ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilme için iyi bir eğitim sisteminden ve bulunun başarılı bir şekilde uygulanmasından geçer. Bugün burada değerli hayırseverimizin katkısıyla milletin topluma ve eğitime sahip çıkmasının güzel örneklerinden eğitim ortamlarının her geçen gün daha güzel hale gelmektedir” dedi.

Vali Kocatepe ise, hayırsever iş adamı bağışlarından dolayı teşekkür ederek, “Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 bin 281 okulda 12 bin 437 öğretmenimizle gözetiminde 262 bin 477 öğrencimiz eğitim öğretime başladı. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Cehaletle yapılan savaşta destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İş adamı Mehmet Balduk ise, şunları söyledi:

“Türkiye’nin temel sorunu geçmişte ıskaladığı sanayi devriminin teknoloji devriminin bir daha ıskalamaması için bilgi toplumuna girebilmesi için eğitim çok önemli bir araçtır. Bu çabaya destek vermek bizi çok mutlu etmiştir. Bundan sonrada eğitime desteklerimiz Allah ömür ve imkan verirse devam edecektir. 2016-2017 yılında inşallah rahmetli ağabeyim Murat Balduk adına bir lise yapmaya niyetliyiz Allah kısmet ederse. Okulun yapımında bizlere destek olan aileme, vali beye ve emeğin geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu okulda milletine, devletine, ailesine ve çevresine faydalı insanlar yetişir. Bu gerçekleştiği zaman bizlerde amacımıza ulaşmış olacağız.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kocatepe, İş adamı Mehmet Balduk’a plaket, eşi Sibel Balduk ise kahve takımı takdim etti.

Tören, okul binasının davetliler tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi