Kahramanmaraş Halk Sağlığına bağlı ekipler, evde sağlık hizmetleri kapsamında toplamda 10 bin 530 hastaya hizmet vererek, Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu standartların üzerinde çıktı. 

2012 Nisan tarihinden itibaren Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesine geçen evde sağlık hizmetleri 2015 yıl sonu itibarıyla toplamda 21 bin 563 evde sağlık taraması yaparak, 10 bin 530 hastaya da sağlık hizmeti sundu
.
Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Yener, yaptığı açıklamada evde sağlık hizmetleri kapsamında yaptıkları çalışmalarla Sağlık Bakanlığının belirlediği standartların üzerinde çıkmayı başardıklarını söyledi.

Hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerini ev ortamında eğitimli personel ile sunduklarına dikkat çeken Yener, şunları kaydetti:
“Hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konmuş hastanın düzenlenmiş olan tıbbi bakım ve tedavisinin uygulanmasını ve hasta/hasta yakınının eğitimini sağlamaktayız. Bizden hizmet alan kişiler, tıbbi zorunluluk hallerinde sorumlu tabibin gördüğü lüzum üzerine en uygun sağlık kurum veya kuruluşuna sevk edilir. Sevkine karar verilen hastanın sevk edildiği sağlık kurumuna ve işlemi tamamlandıktan sonra evine nakli, evde sağlık hizmetleri için tahsis edilen hasta nakil ambulanslarımız ile yapılmaktadır. Hastaların gerekli sağlık raporları, malzeme ve ilaç raporlarının çıkartılması ekiplerimiz tarafından sağlanmaktadır. Evde sağlık hizmeti kapsamında acil durumlar yer almamaktadır. Bu durumlarda 112 il ambulans servisi ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının acil hizmet veren birimlerine başvurulması gerekmektedir. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için, hasta veya yakını mesai saatleri içerisinde 444 38 33 veya 225 38 33 numaralı telefonlardan arayarak ya da bizzat evde sağlık hizmeti birimine ulaşarak başvuru yapabilirler. Başvurular kayıt altına alınarak en kısa zamanda yerinde değerlendirilir.” 

Editör: Haber Merkezi