Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta 2 bin 33 memur açığa alındı.

İl genelinde 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda aralarında kaymakam, emniyet mensupları, adliye ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu toplam 2 bin 33 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Açığa alınan Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Vali Yardımcısı Nurettin Dayan ve Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

FETÖ soruşturması kapsamında 43 hakim ve savcı açığa alındıktan sonra gözaltına alındı. 41 hakim ve savcı, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, 2 kişi, adli kontrol şartıyla salıverildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 2. sınıf emniyet müdür yardımcısı, çeşitli rütbelerde şube müdürleri, komiser, komiser yardımcıları, başpolis memuru ve polislerin bulunduğu 255 polis açığa alındı.

Açığa alınan emniyet mensuplarından adliyeye sevk edilen bir ikinci sınıf emniyet müdürü, 14 şube müdürü, 2 emniyet amiri, 3 komiser, 18 komiser yardımcısı ve 78 polis memuru çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 80 polis hakkında adli kontrol kararı verildi. Tutuklan emniyet mensuplarından 2 emniyet müdürü, 7 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 komiser yardımcısı, 20 polis memurunun aralarında bulunduğu toplam 30 emniyet mensubu meslekten ihraç edildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesinde görevli akademisyenlerin de aralarında bulunduğu toplam 120 kişi, gözaltına alındı. Bunlardan 25'i tutuklanırken, 47 kişi adli kontrol kararıyla salıverildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik operasyondaysa 139 kişi açığa alındı. Açığa alınan 35 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 30 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, 74 kişi de serbest kaldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde de görevli müdür ve şeflerin de aralarında bulunduğu toplam bin 22 kişi görevinden uzaklaştırıldı.
Editör: Haber Merkezi