Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş’ta” temasıyla Kahramanmaraş'ta kutladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Söz konusu Türkiye ise hiçbir kuvvet, dernek, parti, sendika, cemaat, cemiyet kendi çıkarlarını ülkemizin çıkarlarının, varlığının önüne koyamaz” dedi. 

  Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kutlamalar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle devam etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un konuşmasının ardından alkışlar ve tezahüratlar eliğinde sahneye gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kendisini bekleyen kalabalığa teşekkür etmek için gül dağıttı. Yalçın, konuşmasına terör operasyonlarında şehit olan askerlere rahmet dileyip, terörü lanetleyerek başladı. Yalçın, “1 Mayıs'ı yakmadan yıkmadan kutlayanlara, kıblesini şaşırıp yoldan çıkanlara inat, ülkenin birliği bütünlüğü için bu meydanı dolduranlara selam olsun. Memur-Sen çağın erdem kalesidir. Sendikacılığın zirvesidir. Türkiye düşmanlıklarını Erdoğan düşmanlığıyla gizlemeye çalışan, Türkiye’ye haset, kin, nefret duyanlara inat 1 milyon Menderes’le, 1 milyon Özal’la, Muhsin’le, Erbakan’la buradayız. Memur-Sen çağımızı işgal eden küresel zorbaları yerle bir edecek. Memur-Sen diriliş ve direnişin adıdır. Güçlü ve büyük bir Türkiye için sivil bir anayasanın şart olduğu bir hareketle inisiyatif alıyor, öncülük yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’nin büyümesi prangalarından kurtulmasına bağlı. Türkiye’nin büyümesi yeni anayasayı başarabilmesine, yol haritasını ortaya koyabilmesine ve mesafe alabilmesine bağlı. Çünkü yeniden bir Türkiye bununla olacak. Memur-Sen olarak Türkiye’yi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz, göz yummayacağız. Teröre hak ettiği cevabı vereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Söz konusu Türkiye ise hiçbir kuvvet, dernek, parti, sendika, cemaat, cemiyet kendi çıkarlarını ülkemizin çıkarlarının, varlığının önüne koyamaz. Çünkü Türkiye kazanmak zorunda. Çünkü Türkiye ayağa kalmak ve mazlumlara yardım etmek zorunda. Türkiye kazanırsa mazlumlar kazanacak. Türkiye kalkınırsa insanlık kazanacak. Milletin geleceğine çukur kazanlar, bölücüler, devletin genetiğini ele geçirmeye çalışan paralel şebekelerde bu milletin yarınlarında olmayacaklar, olamayacaklar. Bizim medeniyetimiz İslam medeniyetidir. Bizim medeniyetimizde DAEŞ’in, Boka Haramlar, PKK, PYD olmadı olmayacak. Bu toprakların kahramanları sayesinde tarihten silinecekler. Biz hep buradaydık ve burada olacağız. Ümmetin ayağına dolanan üç büyük fitneyi hep birlikte el birliğiyle söndüreceğiz. Mezhepçilik fitnesine yenilmeden bu fitneyi bitirmeliyiz. Yaklaşık 2 milyar Müslüman alemini bir ve beraber kılmayız” dedi.

 

  “Utan batı, utan BM, utan AB”

  Konuşmasında BM ve AB’yi de kınayan Yalçın, “Kapitalistlerin, emperyalistlerin utanmasını bekleyemeyiz, sömürü baronlarının, silah tüccarlarının insanlaşmasını umarak zaman kaybedemeyiz. Her 5 saniyede bir çocuğun, yılda 18 milyon insanın beslenemediği için ölmesi ayıbına seyirci kalamayız. Emperyalizmin “Bana zenginlik, sana sefillik” diyen vicdansızlığını bitirmeliyiz. Dünyanın en zengin üç kişisinin serveti, 48 fakir ülkenin toplam servetinden fazla. Bir tarafta sürekli kazananlar, diğer tarafta açlıktan midesi kazınanlar. Bu nasıl bir adalet? An itibariyle dünyadaki en zengin yüzde 1’lik kesimin toplam serveti, geri kalan yüzde 99’luk bölümün yani yaklaşık 7 milyar insanın birikiminden daha fazla. Lüks arabalarıyla su gibi benzin tüketmeyi marifet sayanlar ile temiz, bir bardak su içmeye hasret kalanlar aynı dünyada yaşıyor. Bu tabloların ressamları belli. Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, IMF ve daha nicesi. Bunlar kapitalist arsızların yardakçısı, emperyalist hırsızların erketesi. Sömürüyü sadece seyrediyorlar. Sonra da iyilik meleği rolüyle sahaya çıkıyorlar. BM istatistik tutuyor, ölü sayıyor. Dünya Bankası ve IMF, aç kalanların değil, aç bırakanların risklerini hesaplıyor. Sömürüye dair yeni haritalar çiziliyor. Arsızlar ve hırsızlar şebekesi, dünyanın farklı coğrafyalarında cirit atıyor. Utan Batı, utan BM, utan AB” diye konuştu.

 

  “Bizim Çözümümüzün Merkezi İnsan, Adresi İslam’dır”

  Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Biz, dünyayı sömürü gezegenine dönüştüren, küresel hırsızları zenginleştiren emperyalist taksimi bozmanın, nimet ve külfet taksimini adaletle yaptırmanın seferindeyiz. Milletle birlikte insanlık için bu seferi sürdüreceğiz. Biz, çözümü kendi değerlerimizde arıyoruz. Bizim çözüm ortağımız millet ve ümmet, çözümde yol haritamız kadim medeniyettir. Bizim çözümümüzün merkezi insan, adresi İslam’dır. Bazılarının kıblesi Batı, Kandil, Moskova ya da Pensilvanya olabilir. Bizim ki, Kabe’dir. Ayağa kalkan bu milleti, hiçbir güç engelleyemez. Emperyalizmi ve kapitalizmi besleyen üç şey var; faiz, israf ve haksız savaş. Bu üç şeye esaslı itirazı sadece İslam yapıyor. Batılı sistemler Müslümanların ayağa kalkmasını bu yüzden engelliyorlar. O nedenle Müslüman ağırlıklı coğrafyaların enerjisini savaşlarla yok etmeye çalışıyorlar. İşte Orta Afrika Cumhuriyeti, işte Arakan, işte Patani, Doğu Türkistan, Afganistan. Bir tarafta Filistin, Suriye, Irak, Bangladeş, diğer tarafta Mısır, Kırım, Libya ve Çeçenistan. Savaşlar, baskılar, katliamlar, darbeler, sürgünler, zindanlar, açlık ve terör.”

 

  “Dünyadan Zulmü Söküp Atmalıyız”

  Batı'nın küresel vesayet sisteminin baş aktörünün NATO olduğunu vurgulayan Yalçın, NATO’yu şu sözlerle eleştirdi:

  “Suriye’deki tavrına bakın. Esed’le savaşmak yerine DAEŞ bahanesiyle PYD’ye alan açıyor. Bir tek Suriyelinin hayatını kurtarmış değil. O halde ne işiniz var orada. Bir yanda tek başına üç milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye. Diğer yanda tek bir Suriyeli almamak için kıvranıp duran Batı. Fatih'in, Sultan Selahaddin'in torunları olarak sadece medeniyet havzamızdan değil, bütün dünyadan zulmü ve vahşeti söküp atmalıyız. Bunun için eğilmemeli, Elif gibi dimdik durmalıyız. Zalimlerin kanlı senaryolarını yırtıp atmalıyız.”

 

  “Yeni Anayasayı Yazana Kadar Sahadan Ayrılmayacağız”

  “Bütün bunları başarmak için yeniden büyük Türkiye’yi kurmalıyız” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yeni Türkiye’nin yol haritasını birlikte yazmalıyız. Türkiye Anayasa Platformu'nu bu amaçla kurduk. Milleti forsalaştıran, devleti kutsallaştıran, vesayeti derinleştiren cuntacıların ferman anayasasından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız. İnsan onurunu dokunulmaz, bireyi özgür, devleti demokratik kılan yeni bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Biz bunun için çalışırken vesayet rejiminin bekçileri, tetikçileri vesayete suni teneffüs yapma derdindeler. Sahayı onlara bırakmayacağız. Yeni anayasayı yazana kadar sahadan ayrılmayacağız. İstikrarımızı bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Yeni, yerli ve milli nitelikte, evrensel ilkelere, insani değerlere dayalı toplumsal sözleşmeyi birlikte yazacağız. Toplu sözleşmede tarih yazan Memur-Sen’in birikimini, toplumsal sözleşmenin yazım sürecinde seferber edeceğiz” şeklinde konuştu.

  Toplu sözleşme sürecini ise Yalçın şu sözlerle değerlendirdi:

  “1 milyona koşan Büyük Memur-Sen ailesinin neferleri, Memur-Sen ayağa kalkarken, toplu sözleşme masasına çakılıp kalan sendikacılar, Memur-Sen büyüdükçe ufalan sendikalar merak ediyorlar. Memur-Sen bu dönem hangi kazanımları elde edecek. Haklılar, 1 Mayıs meydanlarından dile getirdiğimiz talepleri, toplu sözleşme masasına taşıdığımız teklifleri kazanıma dönüştürdüğümüzün farkındalar. Onların masadan eli boş döndüğünü ifşa, toplu sözleşme masasından istediğini alan sendikacılığı icra ettik. Buna devam edeceğiz.”

 

  Müftülük Meydanından Talepler Yükseldi

  Yalçın, Memur-Sen'in taleplerini şu şekilde sıraladı:

  “Kahramanmaraş’ın Müftülük Meydanı'ndan gelin hep birlikte taleplerimizi haykıralım; biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz. Biz, insan onuruna yaraşır çalışma şartları talep ediyoruz. İş güvencesi kırmızı çizgimiz diyoruz, güvencesiz çalışmaya son verilmesini, işsizliğin bitirilmesini, ekonomik büyümeden pay verilmesini istiyoruz. Taşeron işçiliğe son verilsin, güvencesiz istihdam hatasına düşülmesin istiyoruz. Bu kardeşlerimiz mutlaka güvenceli ve kadrolu olsun. 4/B ve 4/C’li bütün sözleşmeli personelin kadroya geçmesini istiyoruz. Üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelerin, vekil imamların, ek ders ücretiyle görev yapanların, usta öğreticilerin de kadrolu olmasını istiyoruz. Öğretmenden hemşireye, doktordan imama, iş ve meslek danışmanından sosyal çalışmacıya kamuda personel açığının kapatılmasını istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, emeklilerimize ve emniyet güçlerimize sendika hakkı verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık-kıyafet dayatmalarının son bulmasını, kamu görevlilerine siyaset hakkı, grev hakkı verilmesini, ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını, işçi kardeşlerimizin kıdem tazminatlarına dokunulmasın istiyoruz. Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerin artırılmasını talep ediyoruz. Kadına ve kamu görevlilerine yönelik şiddetin sona erdirilmesini, cinsel istismar suçlarına en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin işçilikte geçirdikleri sürelerin tamamının hizmetten sayılmasını istiyoruz. Yıpranma payı konusunda verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Biz, bu ülkenin kamu görevlileri, işçileri, emeklileri, kadınları, asgari ücretlileri, engellileri ve bütün vatandaşları için hakkımız olanı istiyoruz, haklarımızı istiyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde çalışılmasına karar verilen konularla ilgili takvimin hızla işletilmesini ve bu konuların kazanıma dönüştürülmesini hedefliyoruz. Memur-Sen olarak kazanmaya, kazanım üretmeye devam edeceğiz.”

  Yalçın, Azerbaycan'da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği tarafından başlatılan “İşgale Dur De” kampanyasına da değinerek, Azerbaycan’a tam destek verdiklerini açıkladı. Yalçın, başlatılan imza kampanyasına isgaledurde.com sitesine girerek katılmaları için tüm kamuoyuna da çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi