Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, Adanaspor karşısında alınan mağlubiyetin ardından istifa etti.
Durmuş, 3-2'lik mağlubiyetle biten maçın ardından futbolcular Erhan Çelenk ve Zafer Özden'le düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Galibiyet parolasıyla sahaya çıktıklarını ve tüm planlarını buna göre yaptıklarını ifade eden Durmuş, "Ama beklediğimiz anda gelen erken ve basit goller geldi ve bazı şeylerin önüne geçemedik. Özellikle ikinci yarıda takım geri döndü ama yenilen 3 golden sonra kazanmak zor oluyor. Zevkli bir maç oldu ancak puan alamadık" diye konuştu.
Maçtan önce istifa etmeyi kararlaştırdığını ancak, kararını maçın ardından açıklamayı uygun gördüğünü dile getiren Durmuş, şunları kaydetti:
"Ben, basın mensuplarına tüm Kahramanmaraş halkına, bize destek olanlara, özellikle bize kulüpte hizmet edenlere, ekip arkadaşlarıma, futbolcu arkadaşlarıma herkese teşekkür ediyorum. Biz futbol adamıyız. Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya, futbol topunun etrafında olmaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle seyirci de böyle bir istekte bulundu. Yani bundan sonra inşallah bizden sonra gelen arkadaşlarımız başarılı olur. Bu enerjinin hem bizim açısından, hem oyuncular, hem de camia açısından toparlanması noktasında biz görevimizi bırakıyoruz.”
Kırmızı kart cezasının ardından bu günkü karşılaşmada forma giyen Zafer Özden ise, "Hiç beklenmedik anda kötü goller yedik ve 3-0 oldu. Bir gerçek var. Adanaspor sıralamada en dipte olabilir ama bu ligde en tecrübeli takımlardan bir tanesi. Gerçek tarafı da, iyi tarafı da şu. Biz 3-0'dan durumu 3-2'ye getirdik. 3-3'te olabilirdi. Oynamak isteyen taraf bizdik. Ama olmadı" diye konuştu.
Alınan mağlubiyete rağmen Kahramanmaraşspor'un gelecek adına umut verdiğini dile getiren Erhan Çelenk ise bu hafta oynanacak 2 karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istediklerini vurguladı. Çelenk, "Ligin ilk haftaları. Takım olma yolunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama içerde yenilen şansız bir 3 gol var. Bunu çıkarmak zor oluyor. İkinci yarı bayağı bir efor sarf ettik ve 2 gol bulduk. Ama olmadı. Daha ilk haftalar hiç kimse moralini bozmasın. Taraftarlar da moralini bozmasın. Takımı her zaman desteklesinler. Çünkü biz onların desteğiyle 2 yıldır şampiyon oluyoruz. Arkamızda dursunlar her zaman. Bu hafta 2 maç daha var. Bunlardan galip gelebiliriz. Yani henüz her şey bitmedi" ifadelerini kullandı.
BİR ÇOCUK YARALANDI
Öte yandan karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Kahramanmaraşspor ve Adanaspor taraftarları arasında yaşanan olaylarda bir çocuğun yaralandığı öne kaydedildi. Adanaspor tribünlerinden gelen bıçağın vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtilen çocuğun, hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Bu duruma tepki gösteren Kahramanmaraşspor taraftarları ise bıçağın sahaya nasıl girdirildiğini anlayamadıklarını söylediler. -
Editör: Haber Merkezi