Yurt genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından kronik hastalıklara karşı başlatılan proje kapsamında Kahramanmaraş’ta 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' yürüyüşü düzenlendi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Zeki Korkutata, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Arık ve Halk Sağlığı Kahramanmaraş İl Müdürü Dr. Ahmet Yener'in de hazır bulunduğu yürüyüş, Binevler Mahallesi Şairler Parkı önünden başladı.

Hanefi Mahçiçek Bulvarı üzerinde yaklaşık 2 kilometre olan yürüyüş sonunda açıklama yapan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Zeki Korkutata, her ayın son pazar günü farklı bir kentte yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Korkutata, "Biz Sağlık Bakanlığı olarak 2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yılı olarak ilan etmiştik. Tüm Türkiye genelinde formel olarak her ayın son pazar günü personelimizle beraber yürüyoruz. Bugün Kahramanmaraş'tayız. Şairler Parkı'nda başladık ve yürüyoruz. Bu vesileyle halkımıza bir farkındalık oluşturmak, kronik hastalıklar ve obezitenin sakıncalarını azaltmak için yürüyüşlerimize devam ediyoruz. Yılsonuna kadar bu etkinliğimize devam edeceğiz. Bununla beraber aile hekimliklerimiz tarafından nüfusların taranması ve beden kitlesi ortalamanın üzerinde olan nüfuslarımızla ilgili takiplerimiz de sürüyor" dedi.

Yürüyüş katılımcılara karpuz ikramının yapılmasıyla sona erdi.
Editör: Haber Merkezi