Balık sezonun açılmasıyla birlikte Kahramanmaraşlı balıkçılar da, ‘Vira Bismillah’ dedi. Sezonun ilk avı ise, balıkçılar tarafından afiyetle yendi.

2013 - 2014 balık sezonu, Kahramanmaraşlı balıkçılar tarafından coşkuyla karşılandı. Yeni sezona balıkçılar büyük ümitlerle başladı. Av sezonu Kahramanmaraş Sır Barajına ağ atarak karşılayan balıkçılar, bu yıl bereketli bir dönem geçireceklerine inandıklarını söyledi.

Sır Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Murat Tek, ağlarını baraj sularına bıraktıklarını kaydederek, bereketli bir sezon diledi. Tek, “Barajımızda sezonumuzu açtık. İnşallah bu yıl bol ve bereketli geçecek. Avcılarımız bol para kazanacak Allah’ın izniyle. ‘Vira Bismillah’ dedik başladık. Bu yıl baraj suyu çok güzel tertemiz. Balık çok. İnşallah böyle devam eder. Barajımızda, yayım, sarı sazan, çupra, mercan, gümüş gibi balık çeşitleri bulunuyor. İnşallah bu yıl Kahramanmaraş halkı çok ucuz balık yiyecek” dedi.

Topluca dua ederek ağlarını baraj gölüne atan Kahramanmaraşlı balıkçılar, sezonun ilk avını ise gölet çevresinde kurdukları mangallar üzerinde pişirerek afiyetle yedi.
Editör: Haber Merkezi