Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş’ın yemek kültürünü kitaplaştırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Kısa adı KAMEK olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kurslarına katılan aşçı çıraklarının mezuniyetinde konuşan Daire Başkanı Kabakcı çalışmaların tüm ilçelerde devam ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KAMEK’te Aşçı Çıraklığı kursu tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesindeki mutfakta kurslarını tamamlayan kursiyerler bütün hünerlerini sergilediler.

Aşçı Çıraklığı kursuna katılan kursiyerlerin hazırladığı yemek şölenine katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Maraş Mutfağını dünyaya tanıtmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

95 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

Daire Başkanı Kabakcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Mezopotamya kültürüne sahip, Şam’ın, Halep’in de içinde bulunduğu çok geniş bir yemek kültürü olan tarihi bir şehirdir. Bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi olarak Aşçı Çıraklığı kursunun dördüncüsünü gerçekleştirdik. Şu ana kadar 95 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandılar. Bunun haricinde Aşçı Yardımcılığı kurslarımız da devam ediyor. Kurslarımız 4 ay gibi bir süre zarfında tamamlanıyor. Aşçı Yardımcılığı kursumuza da 40’ı aşkın kursiyerimiz katıldı” diye konuştu.

KURSLAR DEVAM EDİYOR

Daire Başkanı Kabakcı, kursların devam ettiğine işaret ederek: “Amacımız kadim kültürümüzü hanımların ve erkeklerin bu kurslarımıza gelerek öğrenmeleri. Kahramanmaraş’ımıza has olan medeniyetimizin imbiklerinden süzülerek oluşmuş yemek kültürümüzü gelecek nesillere layıki veçhile tanıtmamız ve öğretmemiz gerekiyor. Onun için Meslek Edindirme Kurslarımız içerisinde Aşçı Çıraklığı ve Aşçı Yardımcılığı kurslarımız devam edecek. Kahramanmaraş yemeklerinin güzel lezzetinin hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurulması için tabii ki, bu yemekleri iyi yapan insanların olması gerekiyor” dedi.

KAHRAMANMARAŞ YEMEKLERİ KİTAPLAŞIYOR

Kahramanmaraş’a ait yemek kültürünün kitap haline getirileceğinin altını çizen Daire Başkanı Kabakcı: “Büyükşehir Belediyemiz Kahramanmaraş’ın yemeklerini de kitap haline getirmek için çalışıyor. Şu anda çalışmalarımız ilçelerimizde de devam ediyor. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz Kahramanmaraş’ın yemek kültürünü, tatlılarını, çorbalarını ve tüm yiyeceklerinin nasıl yapıldığını, Kahramanmaraş’a has olan yiyeceklerini kitaplaştıracak ve Türk Kültürüne hediye edecek. Ben kursiyerlerimizin başarılarının devamını diliyorum. Gerçekten güzel çalışmışlar, aynı zamanda hocalarımıza da teşekkür ediyorum ve bu tür çalışmaların devamını diliyorum” diye konuşarak temennide bulundu.
Editör: Haber Merkezi