Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlük devir teslim töreni yapıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen devir teslim törenine Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, kaymakamlar ve birçok protokol üyesi katıldı.

Tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, törene katılan herkese teşekkür ederek, helallik istedi. Karaaslan’ın konuşmasının ardından cübbe giyme töreni yapıldı. Törende Rektör Karaaslan Rektörlük Binişini üzerinden çıkararak yeni Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye giydirdi ve rektörlük mührünü teslim etti.

Devir teslim töreni sonrası konuşan yeni rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, ilk açıklamasında; “Herkesin rektörü olacağım” dedi. Deveci, konuşmasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Kasım 2014 tarihinde Üniversitemize Rektör olarak atandım. Oldukça seviyeli ve akademisyenliğe yakışır bir seçim süreci sonrasında, öğretim üyesi arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanarak tercihlerini yaptılar, seçimler sona erdi ve atama yapılmış oldu. Bu günden itibaren elimizden geldiğince oy verenleri mahcup etmemek ve vermeyenlerin de zaman içinde beğenilerini kazanarak herkesin rektörü olacağımı bilmenizi isterim. İlim giysisi, onu hakkıyla taşıyanların en mukaddes şekilde hiç eskimeden, sürekli yenilenerek geçmişten geleceğe emanet ettiği bir şereftir, bir terbiyedir, bir saygınlıktır; insanı ve tüm canlıları sevmenin nişanesidir. Hizmet etmek gayesi ile memleketimin kahraman şehrinde bulunan üniversitesine üst yönetici olarak atanmam gibi bir şeref payesini almamda emeği geçen ve hakkı olanları huzurunuzda anmak, ilim adamlığımın bana yüklediği ahlaki bir sorumluluktur. Başta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi rektörlüğü görevini tarafıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı ve şükranlarımı arz eder, güvenlerini boşa çıkarmayacağımı belirtmek isterim. Sevgiyi, fedakarlığı; azim ve kararlılığı kendilerinden tevarüs ettiğim anne ve babamı en kalbi duygularımla yad ediyor; sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. İlkokuldan bugüne ilim ve irfanımın bütün aşamalarında emeği geçen kıymetli öğretmen ve hocalarıma, hayat yolunda özverileriyle işlerimi hep kolaylaştıran hayat arkadaşıma, rektörlük seçimi süresince desteklerini esirgemeyen arkadaşlarıma, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile ilimizin saygıdeğer yöneticileri ve değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerime huzurunuzda sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

Devir teslim töreni yeni Rektör Durmuş Deveci’nin görevi devir aldığımı meslektaşı Mehmet Fatih Karaaslan’a teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi