Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, manyetik rezonans (MR) cihazının ardından bünyesine ikinci tomografi sistemini ve maddi değeri 8 milyon TL olan radyasyon onkolojisi cihazının kurulumu için çalışmalara başladı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber, yeni yatırımlar sayesinde vatandaşların başka hastanelere sevk edilmeyeceğini belirterek, “Bilindiği üzere MR cihazını hastanemize kazandırdık. Ardından hastanemizde ikinci tomografi sistemini kurduk. Özellikle acil hastalarımız için. Bilindiği üzere diğer hastalarımız kullandığı bir tomografi cihazımız vardı. Yeni tomografi cihazımız sayesinde herhangi bir arıza durumunda hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek gibi sıkıntılarımız olmayacak. Bu sayede hastalarımızın konforunu artırmış olduk” dedi.

Prof. Dr. Cengiz Dilber, maddi değeri 8 milyon TL olan radyasyon onkolojisi cihazının kurulum aşamasına geçtiğini kaydederek, “Radyasyon onkolojisi için aldığımız cihaz sayesinde bölgemizin önemli bir eksiliğini tamamlıyoruz. Hastanemize 8 milyon TL’ye temin ettik. Bu cihaz sayesinde bölgemizde yaşayan kanser hastalar için önemli bir cihaz. Bu cihazımızı da hastanemize kazandırdık. Bundan sonraki tedavilerde hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğimizi umuyorum. Cihazımız şuan kurulum aşamasında. Aralık ayı sonu itibariyle hizmete açılması planlanıyor. Test aşamasının başarılı olmasıyla birlikte cihazımızı çalıştırmaya başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Radyasyon Onkoloji Dr. Neslihan Kurtul ise, “Bu bütün kanser hastaları için kullanabileceğimiz bir cihaz. İl dışına sevk olmadan kanser teşhisinde önemli ve teknolojik özellikle üstün bir cihaz” dedi.
Editör: Haber Merkezi