Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları-4 (Hadis Yarışması)' na Kahramanmaraş'ta rekor başvuru yapıldı.

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği; Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü; Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu; Son Peygamber Platformu ve Nida Hanımlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Hadis Yarışması"nın kitapları, bugün  Dulkadiroğlu  Belediye Başkanı Sayın Necati OKAY'ın da katıldığı muhteşem bir törenle okuyucularıyla buluştu.

Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları-4 (Hadis Yarışması) kitap dağıtım törenine Dulkadiroğlu Belediye Başkanı'nın yanı sıra Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin PAK, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet ÖZKUL, Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Başkanı Hüseyin YILMAZ, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet PAK, Kahramanmaraş'ın tanınmış ve sevilen simalarından Salih ÖZSAĞIR, Okul Müdürü Hulusi KARAKAYA ile çok sayıda öğretmen  ve öğrenci katıldı.

Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları-4 (Hadis Yarışması) İl Sorumlusu İzzettin PAK yaptığı açış konuşmasında, yarışma ve ödülleri hakkında kısa bilgi sundu. Sayın PAK, yarışmaya kayıtların 21 Şubata kadar devam ettiğini, yarışmanın 03 Nisanda tüm Türkiye'de 81 ildeki sınav salonlarında gerçekleştirileceğini belirtti. Aynı zamanda isteyenlerin de hem Türkiye'de hem de tüm dünyada online olarak yarışmaya katılabileceklerini  söyledi. Böyle büyük bir projede, yüzbinlerce okuyucuyu "Riyazu's-Sâlihîn'den 1001 Hadis Seçkisi" kitabıyla buluşturduklarını ifade eden İl Sorumlusu İzzettin PAK, şu ana kadar Kahramanmaraş'ta 4000 civarında yarışmaya başvuru yapıldığını belirtti. Bu sayının her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Sayın PAK, hedeflerinin Türkiye genelinde beşyüzbinler olduğunu açıkladı. İl Sorumlusu İzzettin PAK, yarışmaya maddî-manevî katkı sağlayan tüm kuruluşlara ve gönüllülere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Sayın Necati OKAY da yaptığı konuşmada, inanç, ahlâk ve eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bu tür faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını ve her zaman onların yanında olduklarını belirtti. Yarışmada tercih edilen "Rıyazu's-Sâlihîn'den 1001 Hadis Seçkisi" kitabının kendisi için "bir başucu kitabı" olduğunu her müslüman için de bunun böyle olması gerektiğini ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Sayın Necati OKAY, öğrencilerimizin Kur'an ve Hadis'i okuyarak erdemli bir yaşam tarzına kavuşabileceklerini söyledi. Bu tür organizasyonların yapılmasından memnuniyet duyduklarını ifade den Başkan OKAY, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi. Ardından kitap dağıtım törenine geçildi ve çok sayıda "Riyazu's-Sâlihîn'den 1001 Hadis Seçkisi" kitabı okuyucularıyla buluştu.

 

Editör: Haber Merkezi