Kahramanmaraş'ta yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan 69 motosiklet sürücüsüne 64 bin 418 lira trafik cezası kesildi, arama kaydı olan 28 motosiklete el konuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yurt genelinde motosikletler üzerinde yapılan denetimler kapsamında, kente merkezi ve ilçelerde, asayiş, trafik, kaçakçılık, uyuşturucu ve diğer alanlarda suçtan aranan, suçta kullanılma ihtimali olan veya suça konu olup çalıntı olan motosikletler üzerinde geniş kapsamlı operasyon yapıldı.

Türkiye genelinde aynı anda başlayıp sonlandırılan operasyonda özellikle tescilsiz, plakasız, sahte plakalı, şase numarasıyla oynanmış veya kural ihlali yapan motosikletler üzerinde uygulamalar yapıldı.

İl genelinde yapılan 34 ayrı uygulama noktasında 70 polis ekibi ve 202 polisle  yapılan motosiklet uygulamasında 980 şahıs sorgulanırken, 372 motosiklet kontrol edildi.

Yapılan operasyonda Kahramanmaraş'ta 5 çalıntı ve 23 tescilsiz motosiklet ele geçirildi. Bunlardan 36 motosiklet trafikten men edilirken, 69 motosiklet sürücüsüne 64 bin 418 lira trafik cezası uygulandı.

Ele geçirilen motosikletlerle ilgili 6 şahıs yakalanarak adli işlem yapıldı, 1 şüpheli tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi