Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde, yöresel kıyafet giyip sokaklarda halay çeken vatandaşlar, güzel görüntüler oluşturuyor.
Kentte, "Kurtuluş Haftası" etkinlikleri 8-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen çeşitli programla coşkuyla kutlanıyor. Günler öncesinde kurtuluş gününe hazırlanan Kahramanmaraşlılar 93 yıldır heyecanlarından hiç bir şey kaybetmeden bir geleneği sürdürüyor.
Mahallelerde başlayan kutlama etkinliklerine Kahramanmaraşlılar ilgi gösteriyor. Çocuğu- kadını, genci-yaşlısı ellerinde Türk bayraklarıyla kentin kurtuluş günü olan 12 Şubat'a hazırlanan vatandaşların coşkusuna herkes ortak oluyor. Halay çekerek yollara çıkan Kahramanmaraşlılar yöresel çete kıyafetleri giyerek halay çekiyor. Kahramanmaraş Kalesi'nde başlayan kutlamalar kentin her bölgesinde büyük bir heyecanla devam ediyor. Yöresel çete kıyafetleri giyen çocuklar ise güzel görüntü oluşturuyor.
Kutlamalara katılan Secati Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraşlı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "93 yıldır bu coşkuyu yaşıyoruz. Atalarımızın göstermiş olduğu kahramanlık sayesinde her yıl 12 Şubat'ta Kurtuluş Bayramı'nı kutluyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Torunumla birlikte Kahramanmaraş Kalesi'ne geldik ve çok güzel anlar yaşadık" dedi.
Yöresel çete kıyafeti giyerek kutlamalara katılan 10 yaşındaki Hanifi Taşoluk ise kutlamaların çok heyecanlı geçtiğini ifade etti.
Editör: Haber Merkezi