Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Kahramanmaraş Platformu  İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto etti. 
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Kahramanmaraş Platformu, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Mescidi Aksa'ya sahip çık" yazılı pankartlarla bir araya gelerek, İsrail'i protesto edip şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılınabilmesi için Kahramanmaraş Ulu Cami önüne çeşitli sivil toplum kuruluşları ve TÜGVA Temsilcileri, İsrail aleyhine slogan attı. 
Yapılan Protestoya TÜGVA Kahramanmaraş Temsilcisi Ahmet Asım Demirdöğen de katıldı.
Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük önem taşıdığını söyleyen TÜGVA Kahramanmaraş Temsilcisi Ahmet Asım Demirdöğen, Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail'in gözünü tekrar Mescid-i Aksa'ya diktiğini belirtti.
Demirdöğen, “Acımasızca canlarına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmadı ki alınların secdeye varmasına da engel oluyorlar. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte karşı çıkmak görevimizdir." dedi.
Batı dünyasının yaşananlar karşısında sessizliğini korumaya devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: 
Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizzat İslam'a karşı yapılan saldırıdır. Artık öyle bir boyut aldı ki ilk kıblemiz de ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaştılar. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalık son bulana, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz."
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak ise, yaptığı konuşmada, İslam aleminin ilk kıblesinin hüzünlü olduğunu söyledi.
Dilipak, İsrail'in en kısa sürede yanlışından dönmesini temenni ettiklerini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi