Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, kentte bugüne kadar et ve süt hayvancılığı için yatırımlara 60 milyon lira hibe ödendiğini söyledi.

Ceyhan, yaptığı açıklamada, yatırım bedeli 40 milyon lira olan 35 hayvancılık projesi alarak Üçüncü Çağrı Dönemi başvuru sürecini tamamladıklarını belirtti.

Kahramanmaraş'ın destek ve yatırımlarda Türkiye ikincisi olduğunu dile getiren Ceyhan, "Bugüne kadar 18 Çağrı Döneminde proje kabulü gerçekleştirdik. Her çağrı döneminde yatırımcılarımız tarafından farklı sektörlerde projeler sunuldu. Ancak yatırımcının ilgisinin azalmadığı sektör her zaman hayvancılık olmuştur. Yatırımcının, çiftçinin yanında olan kurumumuz, bu ilgiye kayıtsız kalmamış ve çok ciddi yatırımların kentimize kazandırılmasına vesile olmuştur.

Bu bağlamda Kahramanmaraş'ta bugüne kadar et ve süt hayvancılığında 120 milyon liranın üzerinde yatırım bedeli olan 71 çiftliğin kurulumu için sözleşme imzalanmış ve bu yatırımlara 60 milyon lira hibe ödenmiştir." dedi.

Ceyhan, faaliyete geçen çiftliklerin, yüksek standartlarda üretim yapmanın yanı sıra şehrin süt ve et üretim kapasitesinin artmasında önemli rol oynadığını da belirtti.

Yeni dönemde alınan hayvancılık projelerinin destek almaya hak kazanması ve yatırıma dönüşmesiyle Kahramanmaraş'ın hayvancılık alanında çok daha iyi yerlere geleceğini dile getiren Ceyhan, yatırımcılara başarı diledi.

Editör: Haber Merkezi