Kahramanmaraş’ta sivil toplum örgütleri, Suriye’nin Halep kentinde yaşanan katliamları lanetledi. 

Kahramanmaraş Platformu ile sivil toplum örgütleri cuma namazı sonrasında Ulucami çevresinde toplanarak, Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.
Basın toplantısı öncesi sivil toplum örgütleri, "Helep’e Selam Direnişe Devam", "Katil Rusya Suriye’den Defol", "Katil İran Suriye’den Defol", "Uyan-Diren-Özgürleş", "Tevhid-Adalet-Özgürlük" sloganları atılarak, tekbir getirildi.

Kahramanmaraş Platformu ve tüm STK’lar adına açıklama yapan Av. Yusuf Bülbül, “Bir yandan alçak ve zalim Esed rejimi, bir yandan şer ocağı 14 ülkenin savaş uçakları Suriye semalarından kadınlar ve çocuklar üzerine bombalar yağdırıyor. Tüm zorluklara, tüm baskılara, tüm yokluk ve tüm imkansızlıklara rağmen Suriye halkı destansı bir direniş sergiliyor. İzzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı, kıyamın başladığı günden bu yana çok zorlu ve kısıtlı imkanlarla mücadelesine devam ediyor. Evet Halep’te 15 Kasım'dan bu yana rejim ve müttefikleri tarafından 2 binden fazla hava saldırısı, 7 binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep’e deprem etkisi oluşturan sığınak delici bombalar atılıyor. Ve enkazların altından her gün kadın ve çocuk cesedi çıkıyor. BM, AB ve ABD yaşananlar karşısında kamuoyu önünde 3 maymunu oynayan, arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdır. Kukla DAİŞ ve PYD, PKK ise emperyal güçlerin kiralık katilleridir. Bu şer ittifakı ancak Halep’i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan en temel ihtiyacını dahi karşılayamaz duruma gelmiş durumda, ölümle ve açlıkla pençeleşmektedir” dedi.

Yaşananlara sessiz kalmayacaklarını kaydeden Bülbül, şöyle devam etti:

“Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de katlediyor. Batının ve işbirlikçilerin insafsız ve ama bilinçli sessizliğini anlamlandırabiliyoruz. Onlar kimliklerinin ve düşmanlıklarının gereğini yapıyor. Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Ablukaya alınan Halep’e hiçbir yardım malzemesinin girişine izin verilmiyor. Hava saldırıları sonrasında ölüm kalım mücadelesi veren kardeşlerimiz şimdi de açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Suriye’ye giden yardımların çoğunlukla Türkiye’den giden yardımlar olduğunu ancak son aylarda giden yardımlarda ciddi manada bir azalma olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bizler Kahramanmaraş STK örgütleri olarak Suriye’den Mısır’a, Filistin’den Irak’a, Çeçenistan’dan Arakan’a, Patani’den Doğu Türkistan’a kadar kan ve gözyaşları içerisinde yoğrulan ümmet coğrafyasındaki zulümlerin sona ermesini, adaletin ve barışın yeniden Müslümanlar eliyle dünyaya hakim olmasını diliyor, küresel stratejiler, iğrenç iktidar hesaplarıyla Halep’te gerçekleştirilen son katliamları Kahramanmaraş Platformu olarak şiddetle ve nefretle lanetliyor, mazlum Suriye halkının yanında olduğumuzu, kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı; hakkın, adaletin zulmü ve zorbalığı yeneceğine olan inancımızı buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz.”
Editör: Haber Merkezi