Elbistan'da bir kişi, evlilik hazırlığında olan babasını dolandırmaya çalıştığını iddia ettiği kadınla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Büyükyapalak Mahallesinde yaşayan Kamber Başpınar, Şehit Ali Çay Polis Merkezine gelerek, 83 yaşındaki babası Mustafa Başpınar'ın evlilik hazırlığı yaptığı Z.T, hakkında dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Mahkemeye sevk edilen zanlı, tutuksuz yarılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Başpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce annesinin vefat etmesi üzerine babasının evde tek yaşamaya başladığını söyledi.

Tüm ısrarlarına rağmen babasının kendi evinde yaşamaya devam ettiğini ifade eden Başpınar, bunun üzerine babalarını uygun birisiyle evlendirip daha rahat bir yaşam sürmesini arzuladıklarını kaydetti.

Bunun üzerine mahalleden tanıdıkları bir kişinin tavsiyesi üzerine Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Z.T. ile tanıştıklarını ve evlilik için hazırlıklara başladıklarını aktaran Başpınar, "Evlilik kararı alındıktan sonra 50'li yaşlardaki kadının ailesi 5 bin lira süt parası, 3 bin 500 lira değerinde de çeşitli hediyeler talep ettiler. Babamızın mutluluğu için kabul ettik." dedi.

Z.T'nin Elbistan'a gelmesinden kısa bir süre sonra kadının babasına sürekli "bankadaki paranı çekelim" şeklinde söylemlerde bulunduğunu iddia eden Başpınar, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine kadından şüphelenip, nikah işlemleri için kimliğini istedim. Vermek istemeyince dolandırıcılık yapmak istediğine kanaat ederek, polise başvurdum. Kadın gözaltına alındı ve yapılan incelemede daha önce bu yöntemle 6 kişiyi dolandırdığını ve hakkında işlem yapıldığını öğrendik. Kadın mahkemeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı. Biz istiyoruz ki böyle insanlar başkalarının canını yakmasın."

Editör: Haber Merkezi