Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin Ramazan Bayramı süresince 249 itfaiye olaya müdahale ettiği belirtildi.

Konuya ilişkin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 24-25-26-27 Haziran tarihlerinde, il genelindeki itfaiye gruplarının 249 olaya müdahale ettiği bildirildi. Açıklamada, bu olaylarda 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, 10’dan fazla vatandaşın ise yaralandığı belirtildi. Ölümle sonuçlanan olaylardan birinin trafik kazası, diğerinin ise boğulma vakası olduğu ifade edildi. Vatandaşların tedbirli davranmalarının elzem olduğuna dikkat çekilirken, ‘’hiçbir şey hayatınızdan daha önemli değildir’’ denildi.

4 günlük istatistik bilgide, müdahale edilen olayların 112 adedinin yangın olayı birinci sırayı alırken, bu yangınların 92’sinin anız yangını olması dikkat çekti.

Yangınların yanı sıra, trafik kazaları, intihar ve asansörde mahsur kalma vakaları, hayvan kurtarma ve boğulma vakaları gibi geniş alanda görev yapan İtfaiye teşkilatı yaz aylarında anız yangınları sebebiyle saatlerce kırsal bölgelerde görev yaptığı, bu durumun ise olası ev, iş yeri ve fabrika yangınları için risk teşkil ettiği vurgulanarak özellikle tarla sahipleri sorumlu davranmaya davet edildi.

Editör: Haber Merkezi